Fredag 29/8 - En dag som många andra.

Jag har inte så mycket att säga egentligen, men jag känner att det är dags för en typ av uppdatering.
--------------

Dagen började med en lunch på kinarestaurangen med prinsen.
Solen har lyst idag och jag var sugen på att sitta utomhus och läsa boken, men det blåste så inihelvete kallt så jag valde att läsa inomhus istället.
---------------

Jag har bestämt mig för att utöka min väggmålning. Tror jag. Mest för att jag känner mig kreativ och understimulerad så jag måste hitta på nåt drastiskt. Men jag tror det kan bli bra.
---------------

Har fortfarande inte hört någonting om lägenheten i Karlstad. Vet inte om det är ett gott tecken eller ej.
Har sökt en del jobb också, men inte hört någonting från dem heller. Det är ett jobb som jag sökt, som jag verkligen, verkligen skulle vilja ha. De andra är inte så viktiga, bara nödvändiga. Så vi får se.
---------------

Jag fick ett mail från Miss Smith igår kväll. Hon har ju fått förlängt i Stömstad, med stora möjligheter till fast anställning. Hon väljer tydligen att lämna Karlstad. Det är väldigt, väldigt synd tycker jag, även om jag är otroligt glad för hennes skull! Hon förtjänar det verkligen!
Hoppas verkligen att jag får träffa henne mycket snart iaf.
---------------

Min syster drog till Bulgarien igår. Bara sådär. Själv. Jag förstår inte hur hon vågar, det skulle aldrig jag göra.
Men hon betalde ju bara runt 1000 kronor så jag förstår henne. Och jag är faktiskt väldigt avis. Men jag ska ju faktiskt till New York om...11 dagar!
---------------

imorgon har jag planer. Iaf på förmiddagen. Sen får vi se vad som händer.
--------------

Ett grattis är på sin plats. Till världens bästa Sandra som fyller 22 år idag. Grattis vännen!!!
-------------

Ska försöka roa mig med lite friidrott nu.

Puss, hej.

"Jag känner mig så gammal och ordentlig"

sa Flanders igår när vi stod utanför parken och såg den stora klungan av ungdomar som var för små för att komma in på området. Eller för fulla.  Och det är väl det uttalandet som kan summera hela kvällen.
Vi kom in i diskussioner om hurvida vi saknade den tiden då vi själva var i samma situation. Och visst gör jag det. Till en viss del.
Hur som helst så känns det som jag inte gick miste om så speciellt mycket igår. Bara en bakfylla i princip. Och sönderhoppade fötter. Och Dregen då förstås. Men det gör inte så mycket heller, för jag intalar mig själv att han är mer sliskig än sexig nu för tiden.

För övrigt så blev gårdagskvällen helt okej. Flanders har en förmåga att alltid lyckas muntra upp mig.
----------------

Det var länge sen jag var så fruktansvärt trött som jag har varit idag. Klockan blev långt över fem innan jag somnade inatt. Eller imorse.
Men jag får ju lite sovmorgon imorgon iaf, tills jag ska till sjukgymnasten klockan tio.
----------------

Jävlar, jag kom precis på en sak jag skulle ha gjort idag. En tävling jag skulle ställa upp i. Sista anmälningsdag idag. Men jag vet inte, jag kanske struntar i det.
-----------------

Jag tänkte avsluta med en bonus. Både ett låtförslag och några textrader. Bingo!

Joseph and his technicolor dreamcoat - Close every door
För att den kommer från musikalen. Och den är väldigt bra. Och jag ska snart till New York. Och för att jag låg och nynnade den för mig själv i mitt huvud inatt när jag inte kunde sova.

: Jag släpper din hand, för ett helt vanligt återfall. För att få nåt förstört. Det är fel som jag sagt, det är sant som du hört. :

Backyard babies och Takida? Nej tack, inte ikväll.

Det känns bra att inte ha biljetter till Backyard babies och Takida på parken ikväll. För jag har verkligen ingen lust. Det känns som man inte missar speciellt mycket ändå. Bara en kväll med 15-åringar som tror att de har rätt att kalla sig alternativa för att de lyssnar på Takida.
Att folk blir irriterade och besvikna för att jag inte vill gå struntar jag fullkomligt i. Det är inte mitt problem.
--------------

Istället vankas det bowling ikväll med Bråmå, Maria, Flanders och Prinsen.
Jag har verkligen inte lust med det heller egentligen. Varför? Go figure...
-------------

Jag har spenderat de två senaste dagarna med att fotografera en hel del med världens bästa Sandra. Hon är så bra, för hon är så duktig och ger mig nya idéer.
Önskar bara att jag hade photoshop på min egna dator.
--------------

För övrigt så funderar jag på om jag borde sluta blogga. Inte för att jag vill, utan för att det håller mig borta från att skriva annat. Istället för att fortsätta på mina noveller, bloggar jag oftast när det kliar i fingrarna och flockas i huvudet.
Men det är väl inte omöjligt att försöka göra båda delarna heller.
----------------

Puss, hej.
---------------

Lars Winnerbäck - Min helande röst
För att de där farbannade textraderna verkligen inte vill försvinna ut ur mitt huvud. Och för att jag hatar låttiteln.

"Vi har inget kö-system men om någon är före, så får de den"

Ungefär så sa tanten på Wermlands invest centrum fastigheter till mig idag. När jag var där i tankar att skriva kontrakt.
Är inte det ett kö-system undrar jag.
Det som skulle bli så bra. Den bästa lägenheten man kan tänka sig. En fantastisk lägenhet med en fantastisk sambo, och så förstör dom det med dubbla budskap. Inte okej!
Men det finns ju fortfarande en chans. Och som Han sa, det är inte hela världen, det finns andra lägenheter.
Så länge jag fortfarande får behålla min fantastiske sambo.
--------------

Igår började skolan igen. Påbyggnadskursen i Molkom.
Det var väldigt kul att komma tillbaka. Det kändes naturligt på något sätt. Och det var kul att få se den nya kullen journalister.
Det kändes lite konstigt att köra vägen mellan Karlstad och Molkom i egen bil på egen hand, den vägen som man åkt buss fram och tillbaka ett helt år.
---------------

Nu är jag tillbaka i Malung ett tag innan det är dags att dra tillbaka till Karlstad. Jag vet fortfarande inte vad jag tror om utbildningen. Än så länge känns allt så luddigt. Men det blir nog bra när vi väl kommer igång.
Ett mycket stort plus är ju att Peter kommer förbi snart. Men inte som elev, utan denna gången som gästföreläsare som nybliven webbredaktör på Skånskan.
---------------

Klockan är snart elva och jag är inte alls speciellt trött. Men ska nog dra mig i säng ganska snart ändå.

Puss, hej.

Done, done and done.

Nu är klockan halv fem och jag är helt och hållet klar. Har till och med fått tag på polisen och dokumenterat nattens händelser. Vad göra nu?

Värre verkar det vara för Dan. Men det grejar han nog galant ändå.

Till och med Nusnäs-artikeln är klar. Den blev en katastrof och jag har egentligen inte alls fokuserat på det som var meningen. Men disponerar man tiden så dåligt som jag gjorde igår så får jag helt enkelt skylla mig själv. 
Och av någon anledning så vet jag att mormor kommer bli besviken på mig över den. Men hon får skylla sig själv när hon inte lyssnar på det jag försöker tala om för henne.

Jag skickade iväg mitt måste-mail och fick ett väldigt positivt svar tillbaka. Så nu kan jag andas ut och rulla ner till Karlstad imorgon. Och åka till New York. 
Det här kommer bli så bra!

Nu kom Dan tillbaka och jag ska höra med honom om jag ska ta någon grej av hans axlar. 

Puss, hej. 

Överproduktiv som tusan.

Nu är jag sådär överproduktiv igen. Klockan är inte ens halv ett och jag är helt klar med två av tre jobb. 
Åkte hit lite tidigare i morse men det visade ju sig vara totalt onödigt. Till och med artikeln om VasaTrampet har rullat på bra (haha funny). 
Jag har i och för sig den jobbigaste artikeln kvar att skriva, men tydligen finns det inte så mycket plats kvar i tidningen, så den måste i alla fall bli kort. Det fixar jag lätt.

Ikväll ska jag rulla hemåt. En tid hos sjukgymnasten är inbokad imorgon bitti. Senare drar jag och syrran vidare till Karlstad. 
Vilket påminner mig, jag måste verkligen skicka iväg ett mail för att höra om jag ens är välkommen på påbyggnadskursen. Jag är inte helt säker. 

Jag hör ljudet av OS bakom mig. Redigerar-Hjelte sitter och tittar. Då kan man springa in om man hör något intressant.
Handbolls-tjejerna vann inatt. Storskräll! Det trodde jag verkligen inte. 
Synd att jag låg och sov, hade gärna velat se hela matchen. 

Oh well, nu ska jag fortsätta skriva. Eller smita in och se OS. Har inte bestämt mig än.

Uppdaterar säkert senare, när jag inte har något att göra. 

Puss, hej. 

Tavlan var mörk. Jag blev störtkär. Jag vill att den tar upp en hel vägg hemma hos mig.

Stenhårt jobb. På en lördag. Det kan inte vara annat än kasst. 
Nej, nu överdrev jag alldeles för mycket. För jag har haft ganska skoj. 
Åkte alldeles i lagom tid hemifrån i morse, rullade in på redaktionsparkeringen någon minut i elva. 
Men det var tur att syrran följde med, annars hade jag nog somnat vid ratten.
Det blev nog en lite för stor Tequila Rose igår. Och lite väl lite sömn, även för mig.   
--------------

Birger hade varit snäll och buntat ihop en pappersbibba till mig, så det var inga oklarheter överhuvudtaget om hur min dag skulle se ut. (Så vida jag inte har missuppfattat nåt så klart.) Men att disponera tiden rätt var tydligen inte helt enkelt. 
Dagen började i alla fall med Vasatrampet. Gick dit lagom till att se andra klungan skickas iväg och första klungan komma i mål. 
Sedan bar det av till Lisselby för en jättemysig utställning i gränderna ute i solskenet. Men det tog lite för lång tid eftersom jag, mitt spånhuvud, inte kan läsa kartan ordentligt. Eller Eniros fel som inte letar rätt på det man söker. Jag gick åt fel håll. 
Hur som helst så såg jag en tavla där som jag blev totalt störtkär i. Tyvärr var den redan såld, men nu har jag tydligen anmält mitt intresse till att köpa en sådan. Konstnären ska kontakta mig om det blir aktuellt. Det vore verkligen värt det!
Sedan drog jag vidare till Nusnäs. Och det var där allting gick så fel. Jag kom dit fem minuter i tre och tydligen skulle de stänga ner allt vid tre. Det var nästan folktomt och jag fick inte tag på honom som hade hand om det. Dessutom var mormor där och prompt skulle lägga sig i mitt arbete hela tiden. Så det blir nog katastrof. Som tur är har jag inga jobb inbokade imorgon, så jag har hela dagen på mig att försöka rädda hela grejen. 
-----------------

Och det märks vääääldigt tydligt att man har varit härifrån några veckor. Det står sådär still i huvudet igen. 
-----------------

Om lite drygt två timmar slutar jag. Och kaffet är kokat och klart. Första koppen jag hinner med för dagen. 
Sen ska jag åka förbi Ica Maxi, köpa en chipspåse, och dyka ner i soffan hemma hos mormor och bara slötitta på alla dåliga program på teve.
-----------------

Jag har sagt det förut och jag måste säga det igen:
Ibland älskar jag verkligen det här jobbet. Men inte just nu. 


Puss, hej.  

"There´s a thousand ways to die"

Jag är i full färd med att städa mitt rum. Någonting som egentligen är totalt onödigt. Eller, inte onödigt, för det ser förjävligt ut, men ändå onödigt eftersom det är grejer från Karlstad som jag plockar in i garderoben här i Malung. Och eftersom det ändå ska tillbaka till Karlstad inom en snar framtid så känns det onödigt. Varför jag ens brydde mig om att plocka ut allt på golvet från första början är för mig ett mysterium.
-------------------

Jag har inte fått mailet jag väntar på. Börjar tro att det är något fel på min mail. Eller så kommer jag helt enkelt inte få något svar.
-------------------

Jag missade handbollen i morse. Varför väckte ingen mig?! Det är iofs damhandboll. Inte alls i klass med herrarna, men eftersom de svenska herrarna är så totalt kassa och inte lyckas kvala in till OS så får jag väl nöja mig med det som bjuds. Och det lyckas ofta bli förbaskat spännande ändå.
-------------------

Jag är grymt sugen på öl. Verkligen. Men jag ska ju jobba imorgon och på söndag så jag får se hur det blir. Men det nalkas festligheter lite varstanns ikväll.
------------------

För övrigt så är allt fixat. Flyg och boende.
Jag har fortfarande inte fattat att vi faktiskt ska åka till New York. Hade aldrig vågat hoppas att jag skulle få komma tillbaka dit så fort. Hell yeah!!!
------------------

Nu ska jag fortsätta att totalt onödig-städa.
------------------

Brolle - Det är Hon
Jag har aldrig varit en speciellt stor beundrare av Brolle. Varken musiken eller håret. Men jag lyckas aldrig riktigt slita mig från radion när den låten spelas.

Utflykt och funderingar

Det har blivit lite uppehåll i bloggandet, minsann. Mest för att det inte har hänt så mycket som är värt att skriva om.
Det har det iofs inte nu heller, men nån gång måste det ju komma en liten uppdatering.
-----------------
Igår var jag ut på en liten utflykt med röda blixten. Vi tog en sväng till Mora i hopp om att se kollegorna springa i mål i Vasastafetten. Men det blev inte riktigt så.
Såg inte en skymt av någon av dem, och när jag till slut fick tag på Malin så visade det sig att hon hade åkt tillbaka till Stockholm och inte var med i laget längre.
Så efter några timmar gav jag upp.
Men det var absolut inte alls bortkastat. Jag behövde komma bort en stund och det var skönt att bara få gå runt i Mora med sina egna tankar.
-----------------
Augusti rusar fram. Snart är det september och det är väldigt mycket som måste fixas innan jag får vara framme där. Mycket som måste tas ställning till och ordnas på ett eller annat sätt. Men jag har en sån där känsla i bakhuvudet som säger att det kommer bli fel..
-----------------
Jag väntar med iver på ett mail. Ett mail som kan göra allting mycket lättare. Men också svårare.
Ett Falun-erbjudande hade nog varit det ultimata, även om det inte är den staden som lockar allra mest just nu. Men den kan bli.
-----------------
Jag saknar Brogatan. Så väldigt väldigt mycket. Men jag är inte låst. Absolut inte.
-----------------
Jag har inga planer alls inför nästa vecka, förutom jobb tillhelgen. Det ser jag fram emot, för jag behöver verkligen pengarna!
----------------
Jag har inte mycket att göra, och prinsen är på fotboll. Ska nog fundera ut någonting att äta nu. Eller åka hem till min mami.
----------------
Puss, hej.


Semester. Ungefär.

Min första lediga dag, min första dag på semestern, om man nu kan kalla det så, har gått ganska smärtfritt. Än så länge är jag inte alltför uttråkad.
Jag har spenderat eftermiddagen och kvällen med Nip/tuck. Och jag kan inte ens beskriva hur fruktansvärtfantastisktjävlabra den serien verkligen är.
Jag har fortfarande missat en hel säsong, men jag tar igen det nu.
--------------
Har du det bra nu? frågade han. Och jag har verkligen det. 
Jag vet att  det inte verkar så ibland, att jag inte visar det speciellt ofta eller bekräftar det ordentligt när du frågar, men jag har verkligen det.  
Jag vet bara inte hur jag ska få fram orden.
 -------------
Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen. Det blir nog bra.
Men ibland känns det som någon lika gärna kan avlägsna hela min vänstra sida från kroppen. Den är mest liksom bara i vägen. Benet har börjat bråka igen och jag vet liksom inte vad jag ska göra...
-------------
Nu ska jag se på barnprogram. Medan det fortfarande sänds på ettan.
-------------
Puss, hej,
-------------
När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig.

Rubrikförslag, någon?

Några få timmar efter att jag hade kommit över tröskeln i Mobyn hade jag så tråkigt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Hade visserligen en del att göra, men ingenting jag hade lust att ta tag i. Gömde mig uppe på rummet istället. Jag är rätt bra på det.
Hur ska du klara dig om du inte vet vad du ska göra i höst, då? Om du har tråkigt redan, sa pappa.
Och han har helt rätt. Jag vet precis hur det kommer att bli. Vilken plåga jag kommer bli. Det är likadant varenda gång.
Du får nog starta något projekt, fortsatte han. Han vet precis hur jobbigt jag blir annars.
Nu när han inte ens kan tjata på mig om körkortet.
Och han har nog rätt. Jag ska faktiskt dra igång ett projekt. Ett ordentligt sådant. Ett som jag har planerat  i flera år men aldrig riktigt tagit tag i. Ska göra ett ordentligt försök nu i alla fall. Men känner jag mig själv rätt så vet jag ju hur det kommer sluta..
----------------
Igår spelade Christian Kjellvander i Karlskoga. Och Turbonegro, Och massa andra. Och jag var inte där. Det skär i hjärtat, men det var helt rätt beslut. För han har rätt, vi kan lägga pengarna på någonting annat istället.
---------------
De ska sluta sända barnprogram på SVT. Det är det värsta jag har hört! Hur tänkte de där?! Hoppas verkligen de gör Barnkanalen obligatorisk för alla, innan de flyttar. Hur kan de plåga barnen (och framför allt alla föräldrar) så hemskt, annars?!
---------------
Sitter och lyssnar på en gammal mp3-skiva. Det är skrämmande vilken musiksmak man hade för ett par år sedan.
---------------
Jag har blivit av med en massa bilder. Bilder som jag tagit på jobbet och som sedan blivit borttagna i brist på utrymme på minneskortet. Jag trodde jag hade lagt över dem till datorn. Det hade jag inte. Det är synd, för det var väldigt roliga kort. På Malin som Vasaloppsåkare,
--------------
Puss, hej....


Sista dagen - sista skriket

Min sista dag på MT har inletts, och halva har redan runnit iväg. Jag har varit bra produktiv nu på morgonen, men har det svåraste och krångligaste kvar att skriva. Och det blir bara fel. Bara blaj. 

Chefen bjöd på avskedsfika för ett tag sen. Som vanligt. 

Men riktigt sista dagen är det faktiskt inte. Jag ljög. Har precis erbjudit mig att jobba den 16-17, eftersom de behövs folk. Och jag är ju absolut inte den som är den. 

Men idag är det fredag och det känns väldigt bra. Jag ser verkligen fram emot att sova imorgon, eftersom det känns som jag inte sov en blund inatt. Men jag kunde ju faktiskt lika gärna ha jobbat den här helgen, som det var tänkt från början. Eftersom planerna som vi hade inte gick i lås. Men nu har Malin erbjudit sig att jobba, så jag får ta det lugnt. 

Jag har egentligen ingenting alls vettigt att säga.. 
Lägger ner här. Tar lunch eller fortsätter skriva ett tag.

Puss, hej. 

RSS 2.0