"Jag kan väl inte gapa åt folk jag inte känner"

Förklaring av citat: Jag satt och såg på Lotta på Bråkmakargatan igår. Det var roligt och nu går jag runt och säger så hela tiden.
----------------- 

För övrigt så börjar äventyret imorgon.
Just nu ligger jag i ett överhett sovrum hos mormor och jobbet börjar imorgon.
Jag och min nye vän Skorpan brummade hit vid lunchtid idag. Mamma åkte hit redan igår och idag har vi mest glassat i solen. 
Eller, rättelse, jag hoppas iaf att jobbet börjar imorgon. 
För igår såg jag på schemat att jag tydligen finns uppskriven också på vecka 32. Fast det inte är sagt så från början. Dessutom planerar jag att sitta på en båt i Grekland stora delar av vecka 32 så då blir det svårt att knåpa ihop artiklar om Mora
I värsta fall har fröken Funke sagt fel till mig och att det är meningen att jag ska jobba vecka 27 - 32. 
Det skulle ju faktiskt inte förvåna mig om det är någonting strul med schemana i år igen. För det är ju verkligen det varenda år.
----------------

För övrigt hade jag en väldigt trevlig midsommar. Jag hoppas att ni andra också hade det. 
Jag spenderade största delen av dagen med mor och far i mammas lägenhet. Kvällen spenderades hos Flanders med Settlers, vin och öl, så klart. 
Vi lärde Flanders syster Maria att spela och den vanliga nybörjarturen slog in även denna gång.

Lite senare på kvällen svängde världens bästa Emma förbi med sitt entourage och vi hängde med dem vidare till Toms. Inget vidare drag där men det var kul ändå att bara få sitta och snacka skit. 
----------------

Så imorgon bitti bär det av till redaktionen igen. Gött det. 
Mitt enda problem är att jag inte har valt någon themesong till sommarens färder mellan Nusnäs och Mora. Och en sådan måste jag ha!
Förra året var det The Bryte / The mellow bright band - Song to mr P
Året dessförinnan var det Mustasch - Double nature
Men vad blir det i år?!
Om någon har ett bra förslag så skrik till! Helst igår! 
Det enda kravet jag har är att den måste vara upptempad så man kommer igång och vaknar till. Och så måste den vara bra, grymt bra. 

Nu är det dags att stänga ner. Och så om det blir någon sömn inatt. 

Puss, hej.
 

Semesterfirande på Sommarvägen

För i helvete! Min husgud Christian Kjellvander spelar i Borlänge på onsdag. Och jag kan inte gå.
Det enda som fattades för en alldeles perfekt sommar (jag är enkel och kräver bara en spelning av In Flames och Kjellvander för en perfekt sommar). Och jag kan inte gå. Det är ju helt... åt skogen!
----------------

Jag sitter hemma hos mamma med en 3,5a i handen. Jag har ju ändå semester.
---------------- 

Dagen har spenderats med syrrans skrivprojekt, åtskilliga ärenden på G-land och en visit på Sommarvägen hos Maria och Bråmå. Vi drack mousserande vin och såg på teve.
Jag har även kört runt på pappa i Skorpan. Jäklar vilken spurt det är på den lilla bilen.
---------------- 

Idag har jag köpt en ny extern hårddisk. Eftersom min dator är nära självmord och min gamla externa inte riktigt är att lita på. Jag hade verkligen inte råd men den, men jag har heller inte råd att förlora allt jag har på datorn, om den skulle få för sig att somna in för gott.
Flanders ska få hjälpa mig att formatera den imorgon. Han är snäll han.
---------------- 

Imorgon är det midsommar. Och även Flanders födelsedag.
Det blir grillning och en och annan (eller ett flertal) öl imorgon på Dammgatan.
Det kommer bli bra.
---------------- 

För övrigt fick jag veta idag att jag fick VG på de senaste kurserna, kreativt skrivande och retorik. Bara för att skryta lite.

Puss, hej.


Helgen som är sååå svår att slå

Jäklar vilken underbar helg jag har haft!

Jag åkte ner till Göteborg i torsdags och möttes upp av Flanders och Olle på stationen. Vi gick och fixade våra Metaltown-band på Shock och andra diverse saker.
Eftersom West coast riot var i full gång så gick jag och Flanders ner till området senare under kvällen och kollade läget och lyssnade lite på The Hives.
Tanken var ju att vi skulle hänga uppe på bron som pojkarna hade gjort förra året på Metaltown. Men detta år var bron avspärrad så det blev inte speciellt mycket WCR för oss.
--------------- 

Fredagen var fullt upp. Vi åkte in ganska tidigt för att känna på stämningen och vi hann se bland annat Katatonia och Brian Welch innan vi åkte hem och knäppte några öl innan den stora kvällen började.
Sonic syndicate var ju ingenting för mig, men pojkarna drog på rätt ordentligt. Sedan blev det Sabaton och Rammstein. Jävlar i min lilla låda vad bra det var! Sabaton har ju en ganska grym show faktiskt, men eftersom Rammstein började spela tio minuter efter dem så blev de ganska snabbt slagna med hästlängder.
Till och hans kompanjoner vet verkligen hur man ordnar en snygg scenshow. Bland annat satt de eld på ett fan, lekte med en spermakanon och åkte gummibåt på publiken. Gryyyymt snyggt!
Dock var det sjukt mycket folk så tyvärr missade man en del som man nog borde sett. Men det gjorde ingenting.
-------------- 

På lördagen stannade jag hemma hos Martin och vilade benen medan Flanders och Olle åkte in och såg Adept. Vilket gjorde att jag kunde se det där bröllopet som alla har pratat om.
Sedan åkte vi in lagom till Dark Tranquillity.
Lördagens final med In Flames är svår att slå. Även om de körde på en hel del rutin.
-------------

Jag skulle ju inte gå på Pier pressure under söndagen var det sagt. Eftersom jag liksom tänkte stå på bron och kolla. Men eftersom det nu inte gick så lyckades Flanders övertala mig och köpte en biljett till mig. Elin skulle också komma ner.
Dock förhastade vi oss lite eftersom det visade sig några timmar efter vi hade beställt att arrangörerna bjöd de tusen första som hade Metaltown-band på gratisentré till Pier pressure. För i helvete!
Istället för tre biljetter fick vi alltså sex. Så Olle, Martin och Isabell fick varsinn.
Hur som helst så blev det hur bra som helst och det visade sig ganska snabbt att jag såg mest fram emot den spelningen som jag egentligen inte skulle gå på från början - HIM.
Det sjuka var att det var så väldigt lite folk på P.P. Jag och Flanders ställde oss ganska tidigt i den inre fållan strax nedanför scenen, mest för att testa. Där blev vi kvar hela spelningen och behövde inte trängas ett dugg.
"Du är bara några meter ifrån honom nu" sa Flanders. Och det var jag. Och jag stutsade. Några meter ifrån min blivande man Ville Valo. Även om han fortfarande inte vet om det själv.
-------------- 

Några nya upptäckter blev det också under helgen. Plan three fick mig snabbt att gunga.
30 seconds to Mars också. Med min före detta blivande man Jared Leto i spetsen. Han är inte längre min blivande man på grund av den där rosa tuppkammen han har på huvudet.

Valo
H.I.M.
Helt fantastiskt. Syns lite dåligt, men...
Lägger in en bättre bild och en bild på Jared Leto och 30 seconds to Mars när Flanders skickat över bilderna.
--------------

Hur som helst så kan jag efter denna helg bocka av en hel del på min måste-se-lista. Det känns bra!
-------------- 

Jag kom hem till K-town vid fyratiden igår. Ganska utslagen. Och med värk i hela kroppen.
Det var tänkt att jag skulle åkt till Malung idag men jag sket i det. Jag hinner.
Idag har jag istället latat mig, lekt med Eira ute i gräset och njutit av Karlstadsolen. För jag åker imorgon.
--------------- 

Den roligaste felsägningen i helgen kom från Flanders;
"Jag har slickat 103 stycken den här månaden."
Vad det egentligen ska vara får ni fundera på.
--------------- 

Nu måste jag verkligen sova.

Puss, hej.

In venere veritas


World Summit dag 1.

Jag har precis kommit hem från första dagen av World Summit 2010.
Mediekonferensen på universitetet som jag fick biljetter till.
1018 deltagande från heeeela världen.
-----------------

Tänkte väl först bara åka dit idag och registrera mig, så jag mötte upp Nina och Valerija på universitetet vid 13. Men vi bestämde oss ganska snabbt för att stanna på invigningen. Vi var dock där lite för tidigt eftersom invigningen började först 16.00.
Men vi lyckades få tiden att gå och stannade trots allt.
Det verkar bli en grymt intressant vecka!
-----------------

Föreläsningen med Hans Rosling idag var klockren. Både det han sa och han knackiga engelska (hela konferensen är på engelska, förutom det som ingår i journalistseminariet)
----------------

Efter invigningen på Kau drog jag och Valerija ner till stan för kulturfestivalen som skulle vara någon form av förlägning på invigningen.
Det var dock inte så roande så vi bestämde oss för att ta en öl i väntan på att nåt roligare skulle hända.
Vi hamnade på Bishops (Blå dörren) och njöt i solnedgången.
Vi kom ganska snabbt på att det inte var någon idé att gå tillbaka till festivalen eftersom alla ganska snabbt verkade gå därifrån.
Det blev ett glas till, sen drog vi hemåt.
------------------ 

Imorgon blir det iaf en halvdag på konferensen med bland annat rubrikerna "So sexy so young" och "Girlhood and the Disney exotic princess". Det kan bli väldigt intressant.
------------------ 

Än så länge är det också planerat en föreläsning på onsdag vid namn "Prata ur skägget, för f-n!" med Ola Lindholm och journalistsemninarium, så klart.
------------------

Idag sa jag även hejdå till grannen Vera som for iväg med flyttlasset.
Den nya killen har tydligen flyttat in redan nu i eftermiddag. Fast honom har jag ju inte träffat än. Men spännande är det.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar imorgon.

Puss, hej.

Sommarlov och sommarvädret som svek oss

Hör och häpna, jag har sommarlov!
I hela 16 dagar framöver har jag härligt sommarlov.
För idag lämnade jag in den sista hemtentan för terminen. Om förhållandet mellan reklam och retorik. Väldigt roligt ämne och jag skulle ha kunnat skriva mycket mer.
--------------- 

Så, sommarlov, ja. Fast lungt blir det väl inte riktigt. Nästa vecka bär det av tillbaka till skolan för mediekonferensen World Summit som jag vann biljett till.
På torsdag bär det av till Göteborg för att delta i Metaltown och Peir pressure.
Efter det ska jag tillbringa drygt en vecka i dalaskogarna innan jag ska ta Skorpan med mig till Mora och bo isolerad från omvärlden (nästan) hos mormor i Nusnäs i 6 veckor.
---------------

Igår tog delar av Karlstad studenten. Det hördes och syntes. Och igår var det fem år sedan jag tog studenten. FEM ÅR!!!
vad har jag egentligen åstadkommit på mina fem år sedan jag sprang runt på Faluns gator och kastade min vita mössa?
Inte speciellt mycket faktiskt.
Jag lyckönskar alla glada studeter att de ska ha kommit längre på fem år än vad jag lyckats med. Helt enkelt.
-------------

Ikväll är det också den stora skolavslutningsfesten på stora torget. Timo spelar, bland andra. Kanske får ta mig en sväng förbi där senare.
---------------

För ikväll skulle vår klass egentligen haft avslutningsfest och grillning på Gubbholmen. Men det är kallt och regnigt ute så nu ser det ut att kanske bli en uteservering istället.
Jag sitter här och väntar på Nina som ska komma förbi. Vi ville inte ta risken att bli sittande hemma ikväll så om det inte blir någon klassfest så ska iaf minsann vi hamna på en uteservering. Sådetså!

Nu ska jag ta fram ett vinglas till Nina.

Puss, hej.

Best monday ever

... eller det kanske var att ta i. Men det blev iaf en oerhört bra måndagskväll.
Grillning med älgkött (?), kyckling, tomater, champinjoner, hallumi, potatissallad... med mera, med mera.
En efterrätt bestående av brownies, vaniljglass, hallon, blåbär och kaffe.
Jag är sjuuuukt mätt!
Dock var det ju kallt ute och regnet hängde över oss, så vi fick campa inne hos Nicklas. Men det gjorde ingenting alls.

grillninggrillning2
Det började regna. Men det löste vi så klart lätt.        

Puss, hej.

Musik o grillning. Grillning o musik. Sommar i K-town!

Idag har vi genomfört sista föreläsningen i skolan. Nu är det bara hemtentan kvar som ska fixas, sen är det sommarlov på riktigt.
----------------

Och det märks verkligen att det börjar bli sommar. Jag har otroligt mycket mer energi och för första gången på länge är jag faktiskt pigg efter att ha varit uppe ett tag.
Dessutom har jag lust att hitta på kul saker hela tiden och jag klättrar snabbt på väggarna när det inte finns någonting att göra.
---------------- 

I helgen blev det fullt upp. Ännu en tvådagars avverkades även om det inte var tänkt så från början. I fredags blev det grillning med Emma nere vid kanalen på Herrhagen. Det var otroligt mysigt att sitta i solnedgången och dricka vin och äta fantastiskt lyckad lax och hallumi. Vi fick dock inte igång vår grill och var beredda att ge upp när våra grill-grannar gav oss deras redan varma grill eftersom de var klara. Tack för det! 
Jag och Emma började prata om Glada Ankan och att hon aldrig hade varit där. Det ville jag ändra på och föreslog att vi skulle gå dit. Bandet Spilt milk spelade hårdrock-covers och vi trivdes rätt bra.
-----------------

På lördagen blev det grillning här i 32:an Norrstrand. Sedan drog vi vidare till Sandgrundsudden där det var stor invigning. Men det var alldeles för trångt så vi gick vidare till nästa förfest. 8 pers på en alldleles för liten ballkong, starka sommardrinkar och jag vann 100 kronor för att jag slutade hicka. Haha!
Sedan drog vi vidare till Nöjesfabriken och deras smygpremiär av Sommargården eftersom vi hade gratisbiljetter. Det var trångt där också och spelningen med Starboys var halvbra.
Sedan vidare till nästa spelning inomhus på Nöjes med Sator.
------------------ 

Under nationaldagen igår låg jag mest ute i solen och sov. Ganska utslagen, men det var det värt.
------------------ 

Om en halvtimme blir det grillning igen här i 32:an med resten av grannarna. Vera flyttar till helgen så det blir någon form av avskeds-grillning.
Får se om det blir en omgång plockepinn också med husets stula, nya plockapinn-big-size.
-----------------

Btw. Jag fick äntligen mitt schema för jobbveckorna idag. Jag är ganska nöjd. Framförallt eftersom jag är ledig fredag-söndag på dansbandsveckan.
Men det verkar som de tar in nya folk i år. Malin skulle inte jobba alls och Havemose skulle bara jobba 4 veckor, två av dem samtidigt som mig. Tråkigt. Men det är väl bara att hoppas att de nya är minst lika trevliga. Och att de låter mig sitta på min favoritplats.
-------------------

Nu ska jag gå ut och hjälpa Nicklas med grillen.

Puss, hej.


RSS 2.0