"Vi kallar den lycka, den är svår att fånga"

Tänkte att jag skulle berätta om mitt lilla dilemma. Hur jag löste det, liksom.
Jag skrev helt enkelt en förfrågan på Facebook. "Handboll eller quiz?", helt enkelt. För att få folk att hjälpa mig att bestämma. Svaret blev tre glasklara "Quiz!!!" från mina underbara quiz-lagkamrater. Och jag kunde helt enkelt inte motstå. De är ju så söta!
De skickade alla möjliga "desperata" sms med diverse lockelser. Så helt enkelt, jag överraskade dem med att dyka upp på Koriander. Vad kunde jag göra, liksom. Och de välkomnade mig storartat.
Men självklart kom jag dit med en hörsnäcka i örat. Jag kunde ju inte svika mina boys helt och hållet. Men jag måste erkänna att det smärtade när jag var tvungen att lägga ifrån mig hörsnäckan i halvlek när mina boys låg under med 25 - 27.
Men det visade sig att de klarade sig bra utan mitt stöd. De vann till slut över Montenegro. Och det tackar jag oerhört för! Så fort vi lämnade ifrån oss quizet kastade jag mig över telefonen för att kolla hur det hade gått. Och drog en STOR lättnadens suck.
-----------------
Quizet gick, hur som helst, bäst hittills. Plats 10 av 24. Woho!
Efter det blev det biljard, fast utan min medverkan. Jag satt och drack öl och hejjade. Bra kväll, hur som helst. Jag tror jag gjorde ett bra val.
----------------
Jag har bestämt mig för saker och ting. Man kanske kan säga att jag har siktet inställt. "Ungefär, du kan säga kär". Fast det är helt fel egentligen. Fast ändå inte. Fast ändå. Men det räcker där. Inga kommentarer. Emma G, jag tror du vet vad jag snackar om och jag vet att du inte är överförtjust i idén men jag tror jag har blivit lite blind.
---------------
Kvällen slutade iaf med att jag fick skjuts hem på en pakethållare av Max. Känns som en evighet sedan man satt på någons pakethållare. Men det tackar jag för, för det är långt till Norrstrand.
---------------
Nu är klockan alldeles för mycket och jag borde sova för länge sedan.
Puss, hej.
Lars Winnerbäck - Att fånga en fjäril
För att det känns ganska bra just ikväll.

"När MKV marscherar in då börjar alla å grina"

Har precis kommit hem från MKV-mingel på universitetet. Billigt vin, musikquiz och föreläsning om att samarbeta med främlingar. Mycket trevligt!
-------------------
Igår skrev jag på kontrakt för Dalarnas tidningar. Igen. Eftersom jag ska hem och extrajobba lite snart. Ska bli väldigt kul men jag är också väldigt nervös. Men det kommer gå bra... eller hur? Eller hur?!
-------------------
Idag fick jag också veta att jag blir anställd på NWT. Hell yeah!!! Timanställd med ett snäpp över ingångslönen. Jag är så bra!
"Det går bra nu" som Petter skulle ha sagt.
-------------------
Idag har jag även bakat bröd för första gången i mitt liv. Och det gick bra. Gott blev det också. Pumpabröd är numera en av mina favoriter.
Nybakat bröd
En limpa och sju små bollar blev det. Bollarna blev en aning ljusare för att de innehåller lite mer mjöl. Mmm, mums!
---------------------
Jag har ett dilemma att ta tag i imorgon. Quiz på Koriander eller EM-kval i handboll på teve. Quiz eller handboll?!
Jag har verkligen ett problem här!
Quiz är extremt roligt och mitt nya favoritnöje. Mina lagkamrater vill verkligen ha mig med. "Vi kommer och släpar ut dig ur lägenheten" sa Max idag. "Du kan lyssna på radio" sa han också.
Men samtidigt är det HANDBOLL imorgon. Mina boys. Eftersom TV4 bara sänder hemma-matcherna så kan jag inte se nästa hemma-match förrän i mars.
Samtidigt som jag faktiskt ska se mina boys LIVE i januari. Och Montenegro på hemmaplan imorgon ska ju faktiskt inte vara någon vidare match ändå.
Men... JAG KAN INTE VÄLJA!!!!
Ni kanske tycker att det är en bagatell och inget att bry sig om, men jag lovar er, DET SKÄR I HJÄRTAT hur jag än gör.
Jag får sova på saken.
----------------------
Jag har för mig att det var någonting mer jag skulle berätta. Men nu måste jag ha svalt det.
Nu är det väl ändå dags att sova så jag orkar med krisövning imorgon.
Puss, hej.
Sweet - Ballroom blitz
För att jag har ont i magen för att min hjärna inte hängde med och tog den direkt på quizet ikväll.

Choklaaaaad!

Det är verkligen hög tid för mig att uppdatera nu.
Vad har hänt sedan senast?
Jag genomförde mitt studiebesök på NWT. Jag fick en personlig rundvisning av en av nyhetscheferna och fick gå runt och hälsa på den ena efter den andra. Det roligaste var väl när nyhetschefen sa "Du verkar ju känna alla här redan" för jag träffade på en efter en som jag kände igen och hade träffat tidigare i olika sammanhang.
Hur som helst så var det väldigt spännande och det var ju en aaaaning större än Mora-redaktionen.
-----------------
Min Stockholmshelg blev mycket lyckad! Världens bästa Emma mötte upp mig vid tåget och vi gick direkt till en bar och tog ett par glas vin och pratade av oss lite. Sedan tog vi pendeln hem till Emma och Alex.
Under lördag förmiddag mötte vi upp Anna och Selma och drog vidare till Nordiska museet och den omtalade Chokladfestivalen. Myyyycket choklad blev det. Och sjukt mycket folk var det. Men gott var det.
Senare på kvällen blev det middag och vin hemma hos Selma. Vi satt och pratade och hade trevligt innan vi drog oss in mot stan för att fortsätta kvällen på rockklubben Kellys.
------------------
Under söndagen var vi trötta och spenderade i stort sett hela dagen framför teven och Lejonkungen. Perfekt söndagsnöje enligt min smak.
-------------------
Igår var det dags för quiz på Koriander igen. Eller vår generations bingo som Emma kallade det.
Det kändes som att det var lättare än förra gången, men ändå slutade vi på plats 12 av 21. Inte helt okej. Men kul var det. Denna gång blev det dock ingen biljard efteråt. Och det var lika bra det.
-------------------
Idag har jag roat mig med hemtenta. Inge mer med det.
--------------------
Jag är kluven över om jag ska boka in mig på quiz nästa torsdag eller ej.
För det är ju nämligen EM-KVAL SVERIGE - MONTENEGRO samtidigt. Och tanken på att missa matchen skär i hjärtat.
--------------------
Och jag förstår inte varför TV4 bara väljer att sända hemmamatcherna i EM-kvalet. Det är ju liksom hälften bort. Det är verkligen inte okej! Skärpning TV4!!!
---------------------
Ikväll spelade Farbror Fläsk på Blue moons after work. Jag och Valerija sa att vi skulle dit men det visade sig att jag äger ungefär fyra kronor just nu så jag fick backa ur. Kanske var det lika bra det.
----------------------
Nu ska jag väl fortsätta att inte göra någonting i min ensamma lägenhet.
Bäst ikväll: Hank von Helvete sjöng Balladen om Fredrik ÅkareSkavlan.
Tjejer
Söta tjejer! Och så jag på ett hörn.
Puss, hej.
Cornelis Vreeswijk - Balladen om Fredrik Åkare
För att det är ett sådant mästerverk!

Små svarta änglar ska inte flyga här

Jävlar i min lilla låda vad dagarna går fort! (kan det vara för att jag sover bort de mesta av dem?)
Nej. Då.
----------------
De senaste dagarna har jag, bland annat, räddat en ensam och rädd liten cykel från obarmhärtig dumpning.
Jessica skulle göra sig av med sin gamla sletna men jag sa NEJ!
Jag fick den för tvåhundra riksdaler och den går att ta sig runt med. Så jag är nöjd.
Jag har även hunnit med att inte plugga lika mycket som jag borde. Ingen överraskning där.
Igår var jag även på första utbildning av två inom ambassadörsutbildningen. Yes, jag ska bli studentambassadör för Karlstad universitet. Så se upp, snart kanske jag värvar er!
-----------------
Idag har jag även tagit mod till mig och ringt till min kontakt på NWT. Det resulterade i att jag ska dit på möte på måndag. Jag ska bli visad runt, han ska förklara hur de jobbar och jag ska få hälsa på de hårt arbetande journalisterna. Woho!
Det är bra att ha en pappa som har kontakter ibland! "Hälsa far" sa min kontakt innan han lade på. Det gjorde jag.
------------------
Idag har vi börjat arbeta på det nya grupparbetet, det kommer nog bli riktigt skoj när vi kommer igång ordentligt. Vi ska bygga upp en kommunikationsplan för hur vi ska locka fler utbildade till glesorterna. Spännande, va?
------------------
Morgondagen börjar med handledning i grupparbetet, sedan gräva sig ner i arbetet ett tag. Sedan ska jag hem och packa inför helgen. Imorgon kväll blir det musikquiz på Koriander igen, med några nya tillskott till Team Media. Kul!
------------------
Det planeras för fullt inför helgen. Det kommer bli hur bra som helst! Vi ska göra stan så osäker!
------------------
Nu ska jag gå och sova. Det blir en lång dag imorgon.
Puss, hej.

Kalle Baah - Små svarta änglar
En (nästan) bortglömd favorit. Det ångar verkligen 2004-2005 av den!

"Är jag hjärtlös och förfallen?"

Här sitter jag i min blågula handbollströja. Bara för att jag kan.
----------------
Det är en lugn kväll för mig. Visserligen är jag bjuden på fest men jag kände mig inte riktigt upplagd för en tredagars, så jag tackade hövligt nej.
För i torsdags blev det musikquiz på Koriander med Valerija och Max. Riktigt kul var det och jag tycker vi var ganska duktiga för att vara första gången. Plats 13 av 21.
Det får helt enkelt bli en tradition av det. I alla fall de 7 omgångarna som är kvar.
Efter quizet ville vi gå och bowla, men eftersom det var torsdag var det lite för sent för det.
Istället blev det, hör och häpna, biljard. Vilket verkligen inte var någon höjdare för min del. Trots att jag var ganska dragen var det verkligen inte kul. Visst, jag kan inte spelet, men jag tycker verkligen inte att det är ett kul spel. So sue me!
-----------------
I går blev det hemma-häng här i 32:an med Emma. Vi beställde hem thaimat, drack vin, såg på teve och snackade om allt mellan himmel och jord. Det var verkligen perfekt.
-----------------
Imorse vaknade jag upp med en massa energi (vilket händer väääldigt sällan, jag tror det är något fel på mig). Efter att ha varit lite hushållig i hemmet tog jag en promenad i solen. Jag skulle vilja gjort så mycket mer men alla verkade så upptagna på sitt håll och vem vill göra massa saker ensam, liksom?
Ikväll har jag roat mig med PS2 och sett den äckligt fina filmen PS I love you.
Imorgon blir det plugg för hela slanten!
-----------------
Vad har hänt mer?
Jo. Jag har fått tummen ur och skickat iväg mitt CV och arbetsprover till en kontakt på NWT. Han meddelade tillbaka att de inte är i behov av några vikarier för tillfället men att det kan ändras snabbt och att jag nu finns med i deras lista. Han föreslog också ett möte så jag ska ringa honom på måndag. HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS.... För även om man inte får ett fast jobb direkt kan man ju hoppas på att ett möte leder till att man hoppar upp några steg på den där vikarie-listan.
------------------
Vi har även beställt biljetter till HANDBOLLS-VM!!!!!!!!! Jag är så inibombemöverlycklig!!!
Den 20e januari ska vi se Sverige besegra Polen i Göteborg i gruppspelet.
Om vi fattade det rätt får vi dessutom se de två andra matcherna som spelas samma dag, om vi vill!
Jag hade självklart velat boka fler matcher men det är lite väl dyrt för en fattig student. Dessutom finns det ju en viss charm med att sitta hemma och se matcherna på teve också, där man kan bete sig hur som helst och få sina utbrott utan att någon ser en.
Jag försöker även få Martin att förstå att han ska följa med mig till Kristianstad för att se EM-kvalet mot Montenegro i slutet av denna månad. Men jag måste nog komma på en bättre övertalningsteknik.
------------------
Nästa helg blir det en tripp till Stockholm. Då får jag äntligen träffa världens bästa Emma G och MT-tjejerna!
Jag fick ett hjärnsläpp och trodde först att det var denna helg jag skulle dit. Men som tur är har andra människor bättre koll på mig än vad jag själv har...
Tyvärr så planerade jag ju även en tripp till Göteborg nästa helg.. Men på grund av mitt hjärnsläpp så måste Stockholm få gå före denna gång. Sorry världens bästa Isabell! Men jag lovar, jag SKA komma och hälsa på dig mycket snart!!!!
-------------------
Nu ska jag... antingen ta en runda tv-spel till eller gå och sova... hmmm.
Puss, hej.
: Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, hur så? :

I would be the queen of queens in an everlasting play

Nu var det sådär länge sedan jag uppdaterade igen. Men jag har verkligen haft fullt upp.
Men vi börjar från början;
Förra helgen var hur bra som helst. Som väntat.
Pojkarna droppade in en efter en och så började festen. Jag och Emma T tjuvstartade med tacos och vin.
---------------
Spelningen med Sabaton var hur bra som helst. Eftersom vi fick en biljett över drog jag med mig Rebecca också.
Det var verkligen sjukt mycket folk och bra drag. Synd bara att alla - verkligen alla - försvann därifrån direkt efter spelningen. Så det blev en ganska tidig kväll.
Under lördagen åkte Flanders till Dalaskogarna och vi andra skulle ta en tur till Bergvik. Men tappade lusten eftersom vädret var så kallt och tråkigt. Istället slappade vi till kvällen. Då blev det en finmiddag på Alfie. Eftersom vi inte hade lust att gå hem efteråt gick vi för att kolla läget på Tempel. Det var alldeles för lång kö och vi var inte riktigt på klubb-humör. Så istället gick vi till mysiga Guldapan, tog ett glas och bara hängde. Självklart slutade det med att jag och Martin tjatade oss till Röda rummet där det verkade vara "Ju-äldre-du-är-desto-fullare-och-mer-vildare-ska-du-vara-kväll". Underhållande var det åtminstone!
Blev det några skandaler då, kanske ni undrar? Tjaa... ni känner väl oss. Mohaha.
-----------------
Under söndagen dumpade jag pojkarna för att åka ner till stan och träffa pappa som kom förbi efter en orienteringstävling i Kristinehamn. Han fick kolla in syrrans nya lya och sen gick vi ner på stan och åt lunch.
Sedan var det bara att vinka av pojkarna och känna sig övergiven igen.
Men jag kunde trösta mig med handboll. Både damernas World Cup-final och en herrmatch i Champions league.
-----------------
Den här veckan som har gått har jag varit inne i en bubbla. En tentabubbla. Det kan helt enkelt summeras med att hemtentan gick åt helvete. Med största sannolikhet.
-----------------
Denna helgen har mamma varit på besök. Under lördagen var jag sjukt sugen på att gå ut och ta ett dussin drinkar för att "fira" att tentan gick åt helvete. Men istället blev det en tevekväll hemma hos syrran med mamma. Och det var nog lika bra det, för idag har jag - för ovanlighetens skull - haft en massa energi.
-----------------
Imorgon är jag ledig och ska framför allt ta tag i det enorma diskberget som har hånat mig hela veckan och helgen. Så ska jag försöka ladda inför den nya kursen som börjar på tisdag.
------------------
Jag är såååå jäääävlaaaa laddad inför december och januari just nu. Men jag kan inte säga något mer om det just nu för jag vågar inte "jinxa" det.
-------------------
Ska lägga mig och läsa "Skräck och avsky i Las Vegas" nu. (Ja det är den). Som jag äntligen har fått låna av Olle och som han har byggt upp ordentliga förväntningar på.
Puss, hej.
Space age baby Jane - To sleep on sacred ground
Tonight we sleep on sacred ground. So lay your cares away.

RSS 2.0