"Jag måste springa nu för om länsman hinner fatt mig får jag sitta inne nu"

Jag har haft en väldigt givande helg. Till en viss grad åtminstone.
Fredagen var lugn från mitt håll. Men i lägenheten under var det däremot inte det. Verkligen inte.
Ett gäng överförfriskade karlar som varken valde att gå ut eller gå hem.
Egentligen spelar det ingen roll för min del, de får gärna festa, eftersom jag vet att jag själv kommer att ha fester som kommer störa andra. Men just denna kväll var jag en aning irriterad eftersom jag visste att jag skulle upp och jobba på lördag morgon.
Men feg som jag är så gick jag aldrig ner och bad dem hålla käften. Men tack och lov för öronproppar!
----------------
Trött steg jag upp ur sängen på lördag morgon, drog på mig KAU-tröjan och drog mig upp till universitet för att guida blivande studenter på Öppet hus.
Det var kul men mycket mindre folk än jag hade tänkt mig. Men jag fick i alla fall genomföra en guidning. En tjej från Linköping som funderade på att börja läsa på lärarprogrammet, och hennes två föräldrar. Eftersom det var min allra första guidning så kändes det ändå skönt att bara ha en liten grupp. Jag hoppas att jag gjorde ett bra jobb och inte skrämde bort henne.
Kvällen blev också lugn. Lite ostbågar, saft och slötittande på Melodifestivalen.
----------------
Under söndagen fick jag en del gjort i alla fall. Stekte ett berg pannkakor, bakade ett gäng chokladmuffins, diskade och städade undan.
Men något plugg blev det ju dock inte. Men inga överraskningar där.
---------------
Idag? Jag har fan inte hunnit med någonting. Tiden har gått så sjukt fort. Men jag har i alla fall tagit mig i kragen och sökt två sommarkurser. Ungas kultur i ett digitalt medielandskap 7,5 hp och Kreativt skrivande 7,5 hp. Om jag kommer att läsa någonting av det vet jag inte än, men det känns bra att ligga ett steg före och faktiskt ha sökt i alla fall. Så man slipper ångra det senare.
----------------
Det här med födelsedagsfest också... Jag har en attending guest hittills. Känns verkligen jättelyckat.
Men vi får se. Det är ju lång tid kvar.
Nu ska jag gå och... tja, jag vet inte...
Puss, hej.
Movits - Äppelknyckarjazz
För att man blir på sådant partyhumör. Den är farlig att lyssna på.

Jag kommer inte ens på en rubrik

Är det här med blogg någonting för mig nu för tiden egentligen?
Jag menar, dels glömmer jag liksom bort den, dels har jag egentligen inte så mycket att berätta. För vem är intresserad egentligen?
Men jag gör i alla fall en liten uppdatering nu. Och så får vi se vilken responsen blir.
-----------------
Som vanligt har jag glömt bort mitt senaste inlägg. (en av ingen-blogg-anledningarna)
Men vad har hänt sen senast?
Skolan är lika kämpigt som vanligt. Inte för att det är speciellt svårt eller så, jag har bara så förbannat svårt att hitta motivationen för att göra någonting som har med skolan att göra. Skoltrött as hell kanske man kan säga.
-----------------
Om en vecka fyller jag år. Hela 25 år.
Wooo...hooo... Eller nåt. Är det någonting att fira egentligen?
För en gångs skull  hade jag faktiskt planer på att dra ihop en ordentlig födelsedagsfest här i K-stad. Eftersom jag inbillar mig att jag har skaffar mig ett liv.
Men som vanligt såhär innan så börjar jag tvivla. Varför ska jag göra det egentligen? Vad är meningen? Vem vill komma på den?
Först tänkte jag ha den under helgen 18-20e någongång. Men som vanligt så planerar alla andra min födelsedag utan att fråga mig. Mamma och pappa menar tydligen att de ska komma. Det spelar iofs inte så stor roll, för de är ganska så flexibla. Men så har jag fått höra på avvägar att mormor, morbror och resten också ska komma. Men det har ingen sagt till mig. Vad hände med att fråga "hej, har du några egna planer för din födelsedag? Vad vill DU göra? Vad har du för planer?" Men jag är inte förvånad. Inte ett dugg. Man kanske kan säga att jag borde vara van.
Inget ont om min släkt, det är ju kul om de vill komma. Men varför inte fråga MIG FÖRST?!
Nåja.
--------------------
Jag har bestämt mig för att jag vill flytta. Från det här jävla huset. Jag vill ha en fräschare lägenhet och en hyresvärd som bryr sig, åtminstone lite.
Jag har ställt mig i en massa köer och sökt en massa lägenheter på en massa ställen. Jag satte in en annons på Blocket igår morse och hittills har jag fått ett svar, som inte ett dugg är intressant.
Men på quizet ikväll fick jag frågan från Oskar:"Lisa, varför vill du flytta egentligen?" Hans ögon sa typ "du är tokig, du har ju världens bästa lägenhet, egentligen". Jag försökte förklara för honom att jag har tröttnat på att vakna klockan sju på morgonen av någon som tycker att det är kul att smälla i dörrarna (det är så förbannat lyhört här), att soporna inte blir tömda, att gården aldrig blir klippt, sandad eller skottad, att huset är förbannat sunkigt och att hyresvärden inte bryr sig för fem öre.
Han svarade med att säga "du är för kräsen". Och det fick mig att fundera. Är det så? Är jag för kräsen?
Men jag kan ändå tycka att en hyresvärd borde engagera sig lite mer. Jag menar, det finns dagar under denna årstid som jag drar mig för att gå ut eftersom jag vet att gången ut till vägen inte är sandad och så förbannat jävla hal så jag inte ens känner att det är värt det.
Men det tar ju inte bort det faktum att jag faktiskt gillar att bo här. Lägenheten är alldeles perfekt stor, busshållplatsen till universitetet går precis utanför dörren och så gott som allt du behöver i mat- underhållnings- och bankväg finns inom 3-5 minuters avstånd (förutom ett systembolag).
Så vi får väl se, helt enkelt. Det jag kan säga är att jag är öppen för nya förslag.
--------------------
Igår spelade förresten Sveriges handbollsherrar EM-kvalmatch mot Slovakien. Det har ni inte missat, va?
Det var nog en av de sämsta matcherna jag sett boysen spela. Skojar ni eller?!
Slovakien som kom låååångt ner på listan i VM mötte laget som kom på fjärde plats. Och Slovakien slog Sverige. Ganska lätt också. Fyyyy bubblan!
Om Sverige inte vinner returmötet på hemmaplan den 13e så... ja, jag vet inte vad.
Men nu är det i alla fall dags för mig att krypa i säng. God natt.
Puss, hej.
Kent - Taxmannen
För att den spelades när vi väntade på quizresultatet. Och jag kan inte få den ur huvudet.

RSS 2.0