Helikoptern får vänta

Jag kände att det var dags att uppdatera.
Jobbet i Malung förra veckan och helgen gick ganska bra. Jag är inte helt nöjd, framför allt inte över mitt gästspel på NWT, men det är ju inte helt lätt när man lämnas ensam på en ensamredaktion för första gången.
--------------
Och det här med polisradio alltså... För i Malung är man tvungen att lyssna på polisradion konstant om man ska få reda på vad som händer. Det har jag aldrig behövt bekymra mig om tidigare.
RAKEL kanske inte är en så dum idé ändå...
Eller jo.
-------------
När jag kom hem på måndagen hade min efterlängtade Christian Kjellvander-skiva ramlat ner i mitt brevinkast. Jag har inte hunnir lyssna igenom den ordentligt, men hittills måste jag säga att den är lite av en besvikelse... Men den reder nog sig. Hoppas jag.
För nu är biljetterna till spelningen i Göteborg inköpta. Eller ja, Olle har köpt biljetter. Förhoppningsvis får jag följa med.
---------------
Denna vecka har ägnats åt InDesign och Photoshop. Vi har haft i uppgift att göra ett cd-omslag och en affisch. Jag använde syrran som modell och hon blev singer/songwritern Lillhy.
InDesign och Photoshop måste vara de absolut roligaste programmen man kan jobba med. Det är en av de få tillfällen då jag verkligen försvinner in i det jag gör och helt och hållet glömmer bort tid och rum. Tyvärr är det väldigt lätt att man glömmer bort att äta också.
---------------
I torsdags var det quiz-tajm. Egentligen.
Men eftersom vi inte fick plats på Koriander och inte ville splittra vårt lag på Tempel (där får man bara vara 5) så träffades laget hemma hos Valerija. Vi käkade tacos och Valle hade fixat ett fint quiz. Jag och Andreas kom dock sist, men det gjorde inget.
Så såg vi filmen Scott Pilgrim vs. the world.
Jag måste säga att det är nog den bästa filmen jag har sett på länge.
Den var jättesnygg och jätterolig. Och jättekonstig. Jag verkar vara den enda i gruppen som uppriktigt gillade den.
----------------
Jag blev erbjuden att jobba den här helgen också. I Malung. Ett jobb.
"Jag tänkte jag skulle locka dig med att du ska få upp och åka helikopter" sa JennyDT.
"Oj!" svarade jag.
Men eftersom det var ett jobb på enbart ett par timmar kom jag fram till att jag skulle sluta på plus minus noll med resan fram och tillbaka. Dessutom är ju kommunikationen mellan Dalarna och Värmland under all kritik på helgerna. Så helikoptern får vänta till en annan gång.
Min ständigt växande höjdskräck gjorde väl inte saken bättre heller.
Känns väldigt trist att behöva säga nej till jobb, dock.
För det hade ju varit kul. Och en chans att utmana den där höjdskräcken.
----------------
Ikväll har jag legat så gott som orörlig i soffan. Det small till i ryggen tidigare och efter det kan jag mest röra mig åt ett håll. Tror jag råkade sätta en nerv i kläm. Men jag tror det börjar släppa nu, för jag kan röra båda armarna obehindrat igen.
Imorgon blir det en massa plugg. Punkt slut. Jag får helt enkelt inte gå och sova förrän saker och ting är gjorda imorgon. Sådetså!
-----------------
På fredag får jag äntligen träffa världens bästa pojkar igen! För då blir det en tripp till Örebro för Anders och Elins inflyttningsfest.
Nu ska jag nog gå och sova. För jag är så uttråkad.
Puss, hej.
Staind - Zoe Jane
Ännu en nästan bortglömd favorit.

Här har ni en eftertraktad journalist

Jäklar vilken dag jag har haft! Det var inte alls så den var tänkt att bli.
-------------
Dagen började med introduktion i den nya kursen. Dagen fortsatte sedan med veckans första datapass med introduktion av mitt hat-program Illustrator. Jag och Illustrator har verkligen inget lyckligt förhållande. Jag gillar det inte, helt enkelt.
-------------
Innan passet började, passade jag på att ringa upp Mediaresurs för att höra vad som hände med mitt kontrakt för NWT. Det visade sig att det hade försvunnit i cyberrymnden.
En timme senare ringer min kontakt på NWT.
"Vi har fått ett sjukdomsfall i Malung. Skulle du kunna åka dit och jobba från och med imorgon och veckan ut?"
"Alltså..." sa jag. "Jag ska faktiskt redan dit och jobba i helgen."
"Jaha? På MT eller?" frågade han. Jag är rädd för att jag hörde en hint av irritation i rösten.
"Eeh... Mmm" svarade jag och kände mig superdum. Helt utan anledning egentligen. DT frågade först och jag har inte råd att tacka nej till jobb. Men ändå. Kände mig väldigt dum.
Det hela slutade i alla fall med att jag ska åka till Malung en dag tidigare än det var tänkt och göra ett gästspel på NWT under onsdagen.
----------------
Men hurra för Lisa kanske ni tänker och undrar varför jag klagar. Och ja, det tänker jag också. Men jag kan inte låta bli att känna mig dum.
Jag kan inte heller låta bli att tänka att det hela är någon sorts maskopi.
Jag menar, är det inte skumt att två konkurrerande tidningar ringer och bönar och ber mig jobba samma helg, när ingen av dem har (så gott som) hört av sig tidigare?
Kanske är det någonting på gång i Malung som ingen av dem vill veta av och lassar hela lasset på timvikarien. Vad vet jag?
----------------
Även. Om man ska vara riktigt ärlig så är egentligen denna vecka den absolut sämsta veckan för mig att ta på mig jobb. Vi ska precis börja terminens största projekt och hela veckan är full med viktiga genomgångar av program och möte med kunder och klienter.
Gissa om jag hade en klump i magen idag när jag skulle berätta hur det ligger till för min grupp. Men som tur är fick jag riktigt bra gruppkamrater och de sa att det var lugnt.
Dessutom vill jag ju inte tacka nej till jobb. Det är ju liksom det jag vill göra. Jobba. Som journalist. Egentligen.
-----------------
Sen ser jag ju inte riktigt fram emot det här snökaoset som de pratar om de kommande dagarna heller. Fy bubblan.
-----------------
Inte nog med detta.
Lektionen drog ut på tiden och jag blev sen till mitt möte på stan med Emma. Jag var alldeles för tankspridd och glömde helt bort varför jag åkte ner på stan, nämligen för att gå på biblioteket och hämta ut mina kursböcker.
Dessutom hann jag inte gå på banken.
------------------
17.40, fortfarande på stan, kom jag ihåg de där filmerna som låg hemma på bordet och som skulle vara tillbaka på Cassablanca senast klockan sex.
Jag slängde mig på nästa buss, hämtade filmerna och sprang till Cassablanca. Några straffavgifter har jag verkligen inte råd med just nu.
Men pust, jag hann precis.
-----------------
Sedan lagade jag en misslyckad och alldeles för sen middag. Nu har jag nyss avslutat packningen av väskan.
Nu ger jag upp för idag, tar nya tag imorgon och hoppas att jag och Gula Faran tar oss helskinade hem till Malung.
-----------------
Förlåt om jag tråkar ut er, den en eller två läsare som läser denna blogg. Men jag kände bara att jag behövde beklaga av mig lite.
Puss, hej.
Plan Three - Triggers
För att Plan Three är nog en ny favorit. En liten i alla fall. Helt enkelt.

Bra helg. Inget mer med det.

Jag har haft en väldigt bra helg.
I fredags tog jag det mest lugnt. Spenderade kvällen framför Toy Story med godis och chips. Inget mer med det, men det var lugnt och skönt.
---------------
Under lördagen passade jag på att städa, hängde en stund med syster och fixade inför kvällen.
Klockan sju mötte jag upp quiz-gänget på Cassablanca. Det tog en mindre evighet för oss att samsas om två filmer som vi skulle se. Till slut blev det Youth in revolt och den gamla klassikern Svensexan. Två riktigt roliga filmer.
---------------
Jag bjöd även på ett mini-quiz i riktig Malungsanda. Dansbandsquiz så klart.
Det visade sig dock att det inte var mina kära quizkamraters starka sida, men de gjorde ett bra jobb ändå.
För att fortsätta på Dalatemat bjöd jag även på Mora-Nisse-shots.
---------------
Hur som helst blev det ingen bowling. Men det gjorde inte så mycket. Det var alldeles lagom som det var.
---------------
Synd bara att jag inte kunde vara på Isabells och Gabes Helloweenfest. Ibland vore det ju bra om man kunde dela på sig och vara på två ställen samtidigt.
Det vore ju inte helt fel om man vore rik som ett troll heller.
Hoppas ni hade riktigt kul iaf, vännen!
----------------
Jag har funderat på det där... Vart alla mina pengar tar vägen helt plötsligt, liksom. Det var länge sedan pengarna tog slut såhär fort. Kan det vara så att jag är på väg att skaffa mig ett liv..? Kan det verkligen vara så?
---------------
Imorgon börjar en ny kurs. Det kan bli intressant. Hoppas jag.
Dags att sova.
Puss, hej.
Plan Three - Brush it off
För att det är riktigt bra. Och för att det är så. Och för att det är fin Pier Pressure 2010-flashback.

Tea-Media dumpade Koriander för Harrys

Det är bra när man bestämmer sig för att inte bestämma sig för saker. För då är saken i fråga som bortblåst. Det är jättelätt. Verkligen.  "Vi var aldrig kära i varann, det bara kändes likadant" som fröken Melissa Horn uttrycker det.
----------------
Ikväll var det dags för quiz igen. Eftersom det var fullt på Koriander, valde vi istället att gå till Harrys. Det resulterade i en fjärde plats. Bäst hittills, ever.
Nästa vecka kan ju jag inte vara med, så vi får se vad laget väljer, Koriander eller Harrys.
Personligen föredrar jag Koriander. Var så hemskt segt på Harrys.
-----------------
Lagets filmklubb har äntligen bokat ett första möte. Vi har pratat om det länge, och på lördag blir det av. Här på 32:an. Vilken film det blir råder det delade meningar om fortfarande, men vi får se på lördag.
Efter det är det meningen att vi ska bowla. Hellre det än biljard, säger jag!
Fan vad glad jag är att jag började gå på quizen!
Nu återstår problemet att fixa bekväma sittplatser till alla.
------------------
Idag har jag haft fullt upp. Bland annat har jag äntligen skaffat lugg igen. Ville helst klippa hela håret men ekonomin tillåter inte det just nu.
Luggen blev dock inte som jag ville, men jag vänjer mig nog. Om inte annat så är den snart för lång igen och måste ändå klippas om.
------------------
Jag har fortfarande inte hittat mitt bankkort som jag måste ha tappat i helgen. Fruktansvärt irriterande att behöva tänka på kontanter hela tiden.
------------------
Ikväll såg jag fram emot en spelning med Stiko Per LarssonAnkan efter quizen. Men en efter en bangade mitt sällskap, så det blev inte av. Men det kommer fler gånger.
-------------------
Nu ska jag se klart på Disneys Aladdin som spelar i bakgrunden, sedan försöka sova.
Puss, hej.
Manic Street Preachers - If you tolerate this your children will be next
För att den var med på quizen ikväll. Och för att det är en av mina allra bästa bortglömda favoriter.

"Adversity is the mother of me"

Man ska inte bestämma sig för saker och ting. Det är ingen idé. Det spelar liksom ingen roll.
Så glöm det. Poff. Det är liksom bortblåst.
-------------------
Det blev en snabbvisit till hembyn i 24 timmar. Linda bytte däck på Gula Faran och jag letade maskeraddräkt. Så mycket mer än det blev det inte.
För jag hamnade på en maskeradfest i lördags. Jag gick dit som en handbollsspelare, vilken som helst, men kom ganska snabbt fram till att jag faktiskt var Staffan Olsson. Långt blont hår, relativt kass på handboll och en fet snus under läppen. Jag är ganska nöjd med det. För han är ju trots allt förbundskapten nu.
Jag ska försöka fixa fram en bild på Lisa-Staffan åt er. Och åt mig själv.
--------------------
Jag fattar inte hur man kan vara så skoltrött som jag är just nu. Jag har aldrig känt mig såhär omotiverad över skolan. Någonsin. Inte ens när jag bodde i Örebro. Eller, det kanske är ungefär lika.
Ett jobb på Ica i Malung känns nästan mer lockande.
Nej USCH! Vad är det jag säger?!
Puss, hej.

Loosegoats - Adversity
För att den är väldigt. Väldigt bra.


You could wander off and leave me standing naked on the roof 
You could write a note to tell me about the point that you have proved
There is a question deep inside of me which slowly has been killed
There is an hour-glass which bottom half is already been filled
At the river top there is a metal pot that is filled with gold
Be the dreamer, be the one who goes against what he has been told
Working up a stream is not the easiest thing that you can do
Be the fighter and remember, your own fate is owned by you

Time rolls by when you are on the other side
Time rolls by when you are on the other side
Because adversity is the mother of me

If you ask a dying man about his only last regret
He will not answer, he will not till you he has not reached his gold yet
But if you ask an honest man if he is really happy here
He will tell you that he would rather spend his waking days over there

Time rolls by when you are on the other side
Time rolls by when you are on the other side

Because adversity is the mother of me

RSS 2.0