Inget rubrikförslag

Helgen spenderades i Värmskog med karln och två små busfrön. Det blev bland annat en dag på Bergvik och en utflykt med korvgrillning och lek. 
 
Igår var jag på arbetsintervju. Jag vet inte hur det gick. Det kändes mest som jag babblade på okontrollerat. 
Åtta stycken hade kallats till intervju. Av närmare 150 sökande. Nästa steg är att fyra stycken kommer att kallas till en ytterligare intervju och arbetsprov. Men jag tvivlar på att jag kommer till nästa steg. 
 
I övrigt så har dagen idag inte varit den bästa. Jag känner mig hängig och har ont i kroppen och jag har inte fått någonting gjort. Kanske börjar jag bli sjuk..
 
Nu ska jag försöka sova. Hoppas att det går bättre inatt än det gjorde natten till idag.
 
Puss, hej.
 
Ulf Lundell - Hon gör mig galen
För att det är en bortglömd favorit som har hittat tillbaka. 

Helgen som gick och planer som ändrades

Jag har haft en riktigt bra helg. Igen. 
I fredags blev det en mexikansk afton/födelsedagskalas hos Sandra och Oskar. Tacos, tequila, mojitos, midori och allt annat smarrigt. Jag drog med mig min karl så han fick träffa lite fler av mina kompisar. Kvällen avlutades på Guldapan/Röda rummet. Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll. 
 
Lördagen började med dunderfrukost på Norrstrand. Vi hade planerat att eventuellt ha en dubbeldejt med syrran och Pata på kvällen men planerna var bara på vi-får-se-stadiet och syrran hade kommit hem sent från en arbetsresa till Bryssel så vi bestämde att skjuta upp daten. Istället var vi bjudna till Fredriks syster i Arvika (som jag fortfarande inte träffat än). Så vi begav oss till Värmskog. Men efter en del omorganisation så blev det istället en hemmafest med ett tokigt gäng och tokiga spel hos några vänner till Fredrik. Och det var verkligen inte helt fel det heller. 
 
Söndagen bestod av att karln byggde staket och senare filmslapp i soffan. 
 
Från att tro att vi inte skulle ha tid med varandra på hela helgen till att spendera hela tillsammans. Inte mig emot!
 
Faktum är att jag fortfarande inte har tagit mig från Värmskog. Igår kväll roade jag mig med att baka ost- och olivbröd. Mycket gott! Det kommer definitivt göras fler gånger! 
Idag har vi spenderat dagen i Arvika, innan Fredrik började sin arbetskväll. Han borde vara hemma om trekvart och jag funderar på om jag ska försöka vara vaken tills dess eller inte. 
Nä, jag är för trött. 
 
Puss, hej. 
 


Goda nyheter

Jag fick precis veta att jag ska på arbetsintervju. En redigeringstjänst som jag sökte för nån månad sen. I Karlstad. Wiiihooo!

Jag är dock inte självklar för jobbet. Men de kanske vill gambla.

Det är dock bara ett deltidsjobb.
Men det är en bra början.

Jag får dock vänta nästan två veckor till intervju.
Det kan hända mycket på den tiden.

Men ändå. Yeay!!

Jag satt i Värnäs och väntade på bussen när jag fick veta. Sedan krånglade bussens kortladdningssystem så jag slapp betala resan till Karlstad.
Allt inom loppet av en kvart. Bra kvart!

Puss,hej.


Torsdagslunch?

Klockan är elva och jag måste börja fundera på vad som ska ätas till lunch idag. Jag är hemma hos pappa, vilket betyder att det inte finns speciellt mycket att välja på. 
 
Jag skulle egentligen ha åkt mot Karlstad för en timme sedan, eftersom det bara går en buss om dagen från Malung till Värmland. Men jag tyckte att det var så onödigt tidigt. Vilken tur att jag har en så snäll pappa som är villig att köra mig till Värnäs, så att jag kan ta en senare buss. 
 
Så.. mat... Fiskpinnar eller köttbullar? Köttbullar eller fiskpinnar? 
Urk. 
 
Puss, hej. 

Rastlös och för mycket kaffe

Oj oj, hur rastlös kan man vara, egentligen? 
Jag har massor jag skulle kunna göra men jag kan inte riktigt fokusera. Kanske är det för att jag vet att jag får åka tillbaka till Karlstad imorgon. Jag vill liksom bara att den här dagen ska gå. 
 
Nu ringde i alla fall mamma och sa att hon var på väg hem. Så nu blir det väl snart en fika på bynn. Alltid nåt. 
 
Btw, om ni har missat min medverkan i måndagens MT så hittar ni det nedan. 
Jag vill dock påpeka att jag trivs betydligt bättre på den andra sidan av artiklarna. Men här är den i alla fall.
http://www.dt.se/nyheter/mora/1.5166707-halla-lisa-harkman-
 
Puss, hej. 

Kladdigt och klokt

Jag är ganska bra på att sabotera för mig själv. Lite av en expert faktiskt. 
Det hela började med att jag fick besked att jag inte hade fått det där jobbet på VF som jag så gärna ville ha, och ansåg att jag faktiskt hade en chans på. Det hade jag ju aldrig egentligen, men det var ett halmstrå att jaga efter iaf. Hur som helst så kände jag mig sådär allmänt kass efter det. Och gick in i mitt lilla svarta hål. 
 
Sedan blev det spontanfest i lördags. Öl, drinkar, Minttu... Allt i alldeles för snabb takt, på så gott som tom mage. Och ett par cigaretter på det. Jag tror att ni förstår vad slutsatsen av det blev. 
 
Jag ringde iaf till Fredrik för att ha någon att prata med när jag gick hem. Eller snubblade mig fram hem. Väl hemma så bröt jag ihop och sa allt till honom som jag hade funderat på. Att han nog hellre borde vara med någon som har ett mer ordnat liv, att jag känner mig allmänt dålig och värdelös och bla bla blaa... Allt sånt där som man absolut inte ska ta upp på fyllan. Jag sa också att jag egentligen inte ville berätta allt detta för honom eftersom jag var så rädd för att han skulle komma på att jag hade rätt. Att han borde vara med någon annan. 
Stackarn blev i alla fall helt ställd och sa sedan som det var. 
"Jaa... det borde jag." 
Men sedan fortsatte han och sa att han faktiskt ville vara med mig och allt sånt där kladdigt och klokt som jag verkligen behövde höra då. 
 
På morgonen efter när jag fortfarande låg i sängen och mådde dåligt ringde han. Jag tänkte först inte svara för jag ville inte att han skulle påminna mig och kanske ville jag inte veta vad han hade att säga. Men han sa att han var på väg hem till mig. Han hade tagit sig tid och skaffat barnvakt så att han kunde komma förbi en stund innan jag skulle åka till Malung på eftermiddagen. 
Alltså.. Vilken karl! Vi satt och pratade en stund, han retade mig en massa, vi tog en promenad i solen och en fika på ett café. Sedan diskade han åt mig medan jag packade väskan och körde mig sedan till tåget. 
 
Har jag förresten sagt att jag har träffat en alldeles underbar man och att jag är tokkär?!
 
Men jag ska banne mig ta det ordentligt lugnt med spriten ett tag nu. Jag tror varken jag eller han skulle orka med ett sådant psykbryt igen på ett tag.
 
Puss, hej.

Date night

Vilken mysig kväll det blev igår. 
Mannen kom hem från jobbet, vi åkte hem till mig, svidade om och tog en öl. Sedan begav vi oss till restaurang Alfie och åt en supergod middag. Lite synd på alla vinflabbande tanter som höjde ljudnivån markant. Men det gjorde inte så mycket. 
 
Efter middagen struntade vi i att gå hem och gick istället till Tempel bar och tog ett glas. Som blev två glas. Hur jävla mysigt som helst. Vi blev sittande längre än vi hade tänkt så klockan var mycket innan vi var hemma. 
 
Imorse släpade vi oss motvilligt upp ur sängen. Sedan blev det en frukost på Ikea. Jag köpte galgar och diskborstar och han kollade på en ny säng till lillkillen V.
En sväng på Bergvik och Biltema blev det också innan det roliga var slut och han var tvungen att åka till jobbet. 
 
Idag ringde min kollega Birger från Mora tidning. De har tydligen bestämt att de ska göra en Hallå-där på mig angående min C-uppsats. Den som handlar om brottsrapportering över tid med fokus på pressetiska regler och namnpublicering i Mora tidning. Suck!! 
Jag visste att jag aldrig skulle ha gett dem ett exemplar. Nåja. Man ställer väl upp för vänner och kollegor antar jag. Så nu måste jag bara läsa på min uppsats igen. Så jag kommer ihåg vad jag kom fram till. Sedan jag fick den godkänd har jag bara lagt den åt sidan och försökt glömma den. Nåja. 
 
Ikväll har jag sovit i soffan. Jättelänge. Nu hoppas jag bara på att jag kan somna om så jag inte blir vaken hela natten. 
 
Jag ska i alla fall göra ett försök nu. 
 
Puss, hej. 

En mus i ett hus?

Igår kväll när vi skulle sova hörde vi helt plötsligt springaden steg i eller i närheten av det mörka sovrummet. Först svor vi åt katten innan vi kom på att han var ju inte ens inomhus. 
Mannen gick igenom huset medans jag gömde mig under täcket. Men han hittade ingen objuden gäst. 
Hur som helst så spenderade jag större delen av natten med att lyssna efter ljud och bygga upp läskiga drömmar som jag sedan roade mig med resten av natten. 
Jag vet inte om jag är så rädd för möss och råttor egentligen. Men jag tror att det är tanken av att de skulle springa runt omkring mig utan att jag ser dem som är läskigt. Och tänk om jag skulle vakna och upptäcka att det sprang runt en mus i sängen. Jag skulle flippa ur!
"Jaha, då är det här sista natten du sover här alltså" sa han och skrattade. 
Idag har jag i alla fall haft katten inne i stort sätt hela dagen. För säkerhets skull. 
 
Nu väntar jag på att mannen ska komma hem från jobbet. Så ska vi åka in till Ikea och sedan ut och äta ikväll. Det ser jag verkligen fram emot efter att ha varit instängd i ett hus på landet i flera dagar. 
Vardagslyx. Det gillas skarpt!
 
Puss, hej. 
 
Loosegoats - Failiure
Jag vet att jag har sagt det förr. Men den är så fantastiskt bra, och värd att lyssna på om och om igen!

RSS 2.0