"You spin my head right round"

Språkvetenskap is the shit.
Iaf som det känns efter dessa två dagar med dubbellektioner. Det är grymt intressant och jag har fått en nytändning av motivation. Och det är inte en minut för tidigt.
Nu är vi dessutom bara "informatörer" i klassen och det är mycket skönare än 120 personer.
Nya läraren heter Roland och kommer från Säffle. Bara det är roligt. Han själv är riktigt rolig han med.
--------------- 

Nu har jag tagit helg och börjar först på tisdag igen. Och denna helg är bokad. Först en middag på Herrhagen imorgon hos Emma, sedan födelsedagsfest med Singstar hos Jessica på lördag. Jag ser fram emot denna helg! Men jag känner även att jag skulle behöva en vit helg. Det var ett tag sen nu. Men va fan, det hinns väl med det också.
--------------

Imorgon ska jag ta en sväng ner på stan och köpa nya örhängen innan det är dags att dra sig mot Herrhagen. Emma ska få "äran" att hjälpa mig med det ena och det andra. Och hon har verkligen inget val. Mohahaha.
--------------- 

Det verkar inte sämre än att jag kommer bli tvungen att börja hålla på Island i sista slutskedet av handbolls-EM. Till skillnad från Sverige så förtjänar de verkligen att spela vidare. Dessutom slog dom ju ut Norge.
---------------

Det var Malungskväll på tv3 idag. Visst, det är ju kul men det är ju synd att tv3 ska göra allting så jävla förnedrande.
--------------- 

Jag har sådan oerhörd Christian Kjellvander-abstinens just nu. Dags att dra sig till studion Christian. Det är bara så!
---------------

Nu ska jag lata mig lite framför teven innan jag ska sova.

Puss, hej.

"Fem dalmasar i Värmland. Vad fan gör vi här?"

Behöver jag ens säga att jag har haft en toppenhelg?
Hur som helst så kommer jag kunna leva på den här länge.
--------------

Prick klockan 18.00 ringde Flanders i fredags och ville ha guidning den allra sista biten till huset. Med sig i bilen hade han en Martin och en Olle.
Jag tvingade dem att se på Sveriges sista match i EM och jag tvingade dessutom dem att gå och handla i pausen eftersom jag inte ville missa en minut. (Och sa inte jag att Sverige skulle bli kvar i turneringen lika länge som jag hade tenta? Tänk så rätt man kan ha. Och tänk så dåligt man kan spela.)
Det blev tacos och sedan två omgångar Settlers på golvet i min lägenhet. Det var på gränsen att spelplanen fick plats eftersom vi hade två orginal-spel och ett tilläggsspel. Det blev en stoooor ö.
------------- 

På lördag förmiddag åkte vi in till stan och mötte världens bästa Isabell som kom med bussen. Sedan en tripp till bolaget. Inte långt därefter började festen. Och villken fest det blev! Om ni hade sett bilderna därifrån hade ni förstått, men vi har paktat ihop oss och bestämt att dessa bilder bäst stannar inom gruppen. När till och med Martin tycker att bilderna inte ska upp på Facebook, då vet man att det har gått lite för långt. Men jävlar vad kul det var!
Vi hade bestämt oss för en hemmafest men till slut hamnade vi iaf på Blue moon bar. Det var väldigt glest på dansgolven och jag tror att vi utmärkte oss ganska rejält, så vilda som vi var. VIP-hyllan hade nog grymt kul åt oss. Men det bjuder vi på, för det hade vi också.
Efter stängning bestämde vi oss för att promenera hem. Det var ingen bra idé. Det tog evigheter. Och det var så kallt.
Men efter en hel del kalla dopp i snön kom iaf alla hem någolunda helskinade.
 

För att sammanfatta kan jag säga att kvällen innehöll precis allt som en toppenkväll ska göra.
-------------

Dagen efter var vi inte lika pigga. Göteborgarna skulle börja sin resa 16.15. En kvart innan det började de packa.
Det enda som var synd var att helgen fick ett så tråkigt slut...
-------------

Flanders kände sig inte pigg nog att köra hem till Skövde igår så han stannade en natt till och åkte tidigt imorse. Det var skönt att inte alla åkte ifrån mig samtidigt, man känner sig så otroligt ensam då. 
--------------

Min lägenhet såg ut som ett bombnedslag igår. Extra roligt var det ju att mormor, Gunne, Margareta och mamma kom förbi på ett besök. Klockan var halv tre och vi hade inte förmått oss att dra upp rullgardinen ens. Och vi låg kors och tvärs över hela golvet. Det var otroligt roligt. 
"Ojdå. Är ni lite trötta idag" sa de och skrattade. 
--------------

Jag har fortfarande inte orkat städa upp alla madrasser eller diskat berget som står i diskhon. Jag tror att jag är bakis fortfarande. Men det är det värt.
Mitt Settlers är numera ute på äventyr i Göteborg eftersom ingen hade ork att sortera ut spelplanerna från varandra.
--------------- 

Idag började nya terminen. Jag hade sådan skarp sinnesnärvaro att jag hamnade på fel introduktionslektion. Skulle alltså inte ens brytt mig om att gå upp ur sängen imorse. Men men.
--------------- 

Roligast under lördagen:
"Som man pumpar får man ligga" -
"Jag är miljöbeskattad"
"Do you have a flag?"
 

Nu jävlar är det nära! Nipprig är bara början.

Det är måndag igen. Det känns som det är måndag väldigt ofta nu för tiden.
------------

Hur som helst så var helgen bra, ingenting större att klaga på. Karlstads nyaste klubb Tempel verkade vara mycket populär och faktiskt helt okej. Men jag tog i lite väl mycket, så söndagen blev jobbig. För i söndags kom mamma och pappa på besök. Mamma ville bums på Ikea och Bergvik medan pappa satt hemma och såg på skidskytte. Jag följde med mamma, mest för att jag inte ville vara tråkig. Men jag var trött. Sååååå trött.
------------

Om saker och ting vore annorlunda hade jag suttit på ensamredaktionen i Vansbro idag, men det har jag ju inte gjort. Väljer att inte säga någonting om det.
------------- 

Idag har jag varit ledig och jag har försökt att plugga. Motivationen ligger på minus noll och imorgon får vi hemtentan. Jag har absolut inga förväntningar alls.
-------------

Idag fick jag även ett paket på posten. Den innehöll en Sony Ericsson W810i.
Ha, det är nog inte många som köper en äldre telefon än den man redan har, men det gör jag. För det är den bästa telefonen jag någonsin ägt och passade på helt enkelt.
--------------

Det smids stora planer inför helgen. Flanders ringde nyss med positiva nyheter. Det kommer bli görbra, helt enkelt.
-------------

Imogon börjar det. Äntligen. Som jag har väntat. Mina boys första match i handbolls-EM. Gaaaaahh!!!!!!
Så imorgon från och med klockan 20.00 är jag så jävla bokad. Då åker världens bästa matchtröja på, högtalarna kopplas in och kudden ligger på plats framme vid teven.
 
Hell yeah!!
--------------

Nu ska jag krypa ner i sängen. Är så förbannat jävla trött hela tiden. Tidigt imorgon ska jag upp till universitetet och hämta ut hemtentan. Sedan blir det plugg fram till handbollen.

Puss, hej.


Happy days, eller var det så?

Vad har hänt sedan sist?

Jag har äntligen fått se Bröllopsfotografen. Den var rolig men inte alls som jag hade förväntat mig. Jag satt nog mest och skrattade åt de värmländska damerna som verkligen hade roligt.
Men jag säger bara en sak: Björn Starrin.
------------

Igår var det även paneldebatt i skolan. Som vi hade ordnat. Om fildelning.
Men av fem partier dök bara två upp; Socialdemokraterna och Piratpartiet. Det var ganska intressant, men någon vidare debatt blev det väl aldrig.
------------

Idag har jag varit ledig. Jag och syster har varit och storhandlat inför partyt imorgon. Sedan har jag fixat lite, bland annat fixat koppling mellan datorn och teven (pumpat musikvideor hela eftermiddagen) och städat. Har även börjat på ett litet projekt; försöker nämligen fixa någonting nytt att sätta upp på väggen ovanför soffan. Det har varit tomt där alldeles för länge nu.
Kvällen har spenderats hos syster. Vi har bakat pizza och sett på den sjukaste filmen på länge. Happy days (?).
------------- 

Imorgon ska jag hjälpa syster med allting inför partyt. Festligheterna börjar redan klockan fem imorgon så det blir fullt upp. Ska även försöka hinna dammsuga.
-------------- 

Jag längtar så otroligt till 5 mars! Då har Tim Burtons nya film äntligen premiär. Alice i Underlandet. Det kan bli huuuur bra som helst!!! Jag kan knappt vänta!! Förhoppningsvis ska vi ordna så att jag och världens bästa Isabell kan se den tillsammans. Då vore det, om möjligt, ännu bättre!
--------------

Som det kanske har framgått nu så tog jag aldrig jobbet i Vansbro. För i så fall hade jag väl klagat över min nervositet just nu.
Kände att det blev för struligt och inte värt att ta det. Eftersom ingen visste hur länge det skulle bli.
Men de tog det bra och sa att de hade förväntat sig det. Jag är i alla fall välkommen till sommaren och har så gott som fritt val mellan Vansbro, Malung och Mora. I love it!
--------------

Nu ska jag sova så jag orkar med hela kvällen imorgon. Det kan bli riktigt skoj. 15 tjejer på tjejigt party. Veeerkligen min grej.

Puss, hej.

Beslutsångest är väl alltid lika trevligt?

Jag har fortfarande inte bestämt mig angående jobbet...
Jag sprang runt i skolan idag för att kolla upp mina möjligheter. Det fanns några möjligheter men frågan är om det är värt det?
"Jag vill ju verkligen ha dig där", sa hon idag. Bland annat. 
Men jag vet ännu inte. Om det är värt det. Fast det är det väl alltid? Eller?
Och alla har rådat mig på olika sätt. Syrran säger en sak, mamma o pappa säger en sak. Mina pojkar säger varsin sak. 
Utslagsrösten lägger jag nu på kursledaren till nästa kurs. Om jag nu får tag på honom imorgon. 
För imorgon bestäms det.
--------------- 

Annars då? 
Har varit i skolan på en halvkul föreläsning. Sedan åkte jag och syrran till All världens mat och handlade. För en stund sen kom jag och syrran hem från födelsedagsmiddagen som jag bjöd henne på. Blev mongolisk mat för första gången. Jag åt en gigantisk grillad lax med ett överdrag av någonting som såg ut som mörk choklad men det var det inte. Hur som helst så var det gott och trevligt. Blev till och med bjuden på glass till efterrätt.
---------------- 

Imorgon blir det redovisning i skolan. Jag har inte gjort ett skit eftersom det är andra som väljer att göra allting. Inte mig emot. 

Nu måste jag iaf sova. 

Puss, hej.  

EN DAG MINDRE KVAR TILL HANDBOLLS-EM!!!

Ett oväntat samtal från min gamle vän DT

Sunset Boulavard var bra, dock inte lika bra som En julsaga.
Hur som helst så var det ett alldeles perfekt sätt att spendera en bakis-söndag på.
------------- 

Idag började skolan igen. Och det är ju... kul. Men just nu vill jag bara att hemtentan ska vara förbi och att nästa kurs ska börja.
-------------- 

Vad har hänt mer idag?
Jo, jag har blivit erbjuden ett jobb. På Dalarnas tidningar. Fast "bara" ett vikariat. I Vansbro.
Ewa ringde idag och erbjöd mig jobbet. Tydligen är det lite kris därborta och de behöver någon som kan börja redan på måndag och minst två månader framåt. Och jag vill ju verkligen!!
Men jag kommer inte kunna.
För av någon anledning går jag någonting som heter informationsprogrammet i Karlstad. Inte i Vansbro.
Hur som helst så ska jag kolla upp minsta lilla möjlighet imorgon och hoppas på det bästa, men jag vet ju att det inte kommer bli så... 
-------------

Nedräkningen har börjat på allvar. Nästa tisdag börjar det. Då ska mina boys ge sig in i kampen igen. Jag pratar såklart om handbolls-EM. (För det hade ni väl full koll på?)
Jag är så jäkla laddad redan nu. Varje EM-reklam på teve får mig att börja stutsa okontrollerat.
-------------- 

Men det västa är att vi får vår hemtenta samma dag som EM börjar. Tentan ska vara inne två dagar senare. (Förmodligen så länge som mina boys blir kvar i tävlingen). Vem är det elaka geni som har bestämt det? Är det helt okej? Neeeej!
---------------

Till helgen planeras stora festligheter (syrran fyller ju år imorgon) och det verkar kunna bli riktigt skoj. 

Nu ska jag svälja en liten vit tablett och lägga mig och läsa.

Puss, hej.
  


Surkärring - javisst

Vad har hänt sen jag skrev senast? Tja, en hel del skulle jag tro.
Jag hade en tid hos sjukgymnasten i fredags men det blev ingenting av. Så är det.
--------------

Idag har jag och syrran varit på bland annat Ikea (mormor och morbror kom inte för att det var för kallt)
Jag köpte nya fina, stora vinglas, en ny ungsform, godis och en verktygslåda. Sedam blev det en sedvanlig thailunch på buffén och sedan storhandling på Coop.
-------------- 

Teven är fixad och på plats. Tack vare syrran och tack vare att jag hittade monterings-beskrivningen. Jag är grymt nöjd och den är nästan ännu snyggare än förra teven, om jag får säga det själv.
--------------- 

Efter det var det dags för att träffa Emma för ett glas vin innan En julsaga började. Som jag hade väntat var teatern hur bra som helst. Och själve Dickens dök upp.
Efter teatern drog vi vidare till Blå och åt och drack.
Sedan vidare till Harrys, där vi träffade den där killen. Han var görfull och görkåt på Emma. Men ändå rolig och trevlig. Till en början.
Eftersom min sista buss hade gått gick jag med på en efterfest hon Emma (för att inte lämna henne ensam med den överförfriskade mannnen).
Väl hos Emma fick jag nog.
Jag tål en hel del men att bli kallad bland annat surkärring, idiot och "har du inte fått nåt på ett tag, eller", från en fulkille som jag känt i en timme, blev för mycket. 
När Emma sedan sa att hon inte ville ha honom kvar valde jag att säga det rakt ut åt honom. Fatta vinken, liksom.
När han då började tjata om folkölen och taxin som han hade betalat blev jag bara ännu mer arg. Jävla korkskalle! 
Men det gick som det gick. Hur som helst så tröttnade jag och tog en taxi därifrån. Nu är jag hemma alldeles för sent och jag ska vara finkulturell även imorgon. Sunset boulevard med Maria Lindqvist blir det då. (Men oroa er inte, Emma är okej och kan ta hand om sig själv).
Men nu ska jag SOVA!

Melissa Horn - 
Alla låtar. Bara för att jag säger så. 


Tillbaka till verkligheten

Jag är tillbaka i Karlstad och det för sig känns görgött. Men jag saknar redan gänget, den kassa humorn och spelen.
- Hur många gånger tror du vi har spelat under dom här veckorna?, frågade jag Anders.
- Jadu... Alldeles för lite, svarade han.
Och det är sant. Även fast vi nog har kommit upp emot en 10-15 gånger utan problem.
Men jag har vunnit. Hör och häpna. Iaf två gånger. Mohahahaha.
--------------

Jag har iaf haft otroligt roligt de senaste veckorna. Det var ganska tungt där i början av lovet innan jul men efter jul dök resten av gänget upp och det har varit fullt upp sedan dess. 
-------------

Jag tog sällskap med Martin till Karlstad idag, innan han fortsatte sin resa mot Göteborg.
------------- 

Det kändes otroligt hemtrevligt att komma hem till Norrstrandsgatan idag på någon sätt. Trappan var nystädad och luktade gott, i Lindas lägenhet luktade det pepparkakor och mysbelysningen var på, fast hon inte var hemma. I min lägenhet var det... kallt. Men nu är det mysigt och varmt igen. 
Det är otroligt gött att vara hemma igen. 
------------

De senate timmarna har jag spenderats nere hos syrran framför hennes teve. 
Jag har försökt montera min egen teve men det är inte sämre än att man skulle behövt en karl i huset som kunde fixa ett och annat. Men jag får vänta till syrran kan hjälpa mig imorgon.
-------------

Det smids stora planer inför helgen. Antingen kommer mormor och morbror med familj eller så ska jag åka på Ikea och köpa nya vinglas. På lördag ska jag och Emma gå på En julsaga (teater) och sedan gå ut och äta eller dricka öl efteråt. Det kommer bli hur bra som helst!
-----------

Sen hoppas jag få åka till Göteborg så småningom (om inte gänget kommer hit). Om jag får önska själv så blir det Thåström i Gbg i februari. Vore fantastiskt. Synd bara att det är en torsdag. Men lite får man väl offra?
--------------

På måndag börjar skolan igen och jag är ganska nollställd inför det. Uppgifterna som vi har fått under lovet är iaf avklarade och det är väl alltid nåt.

Fuck off.

In Flames - Move through me
För att jag har många ledmotiv i mitt liv. Men detts är ännu ett.

01-01-2010

Jag är toknöjd med början på det nya året, det nya decenniet. För att jag har så härliga vänner, helt enkelt.

Torsdagsförmiddagen gick åt till att sova för länge och slappa fram tills det var dags att börja förbereda nyårsmiddagens förrätt - minipajer med varmrökt lax. Hör och häpna, dom blev jättegoda!

Men som vanligt så missbedömde jag tiden och kom iväg till Flanders sent. Men det visade sig att pojkarna också hade missbedömt tiden och inte börjat med sina förberedelser i tid. Så det gjorde inget.
Efter den tokgoda maten blev det Master of television-spel och guitarr hero fram till tolvslaget. Där ute på gården beblandade vi oss med granngårdens gäster tills raketerna hade tystnat.
Sedan blev det ännu mer spel och avkoppling i soffan. Och helt plötsligt hade alla utom jag och Olle gått och lagt sig och klockan var närmare 06.00. Då var det bara att dra på sig täckbyxorna och vandra hemåt.

Idag klev jag upp vid 13.00 och det dröjde inte länge förän Flanders ringde och ville börja spela. Han som hade sovit länge. 
Jag tog mig i kragen och pulsade dit. 
Och för första gången på evigheter vann jag en omgång av Settlers! Vilken otroligt bra början på det nya året. Martin blev arg och rotade till hela spelplanen. Det var otroligt roligt. 

Nu är jag dödstrött och vill bara sova.

God fortsättning!

RSS 2.0