När pojkarna sover

Jag sitter ute på en altan i ett hus i Värmskog. Solen skiner och det är hur skönt som helst. Inne i soffan ligger två utslagna pojkar och sover. En tvåbent och en fyrbent.

Gårdagen bjöd på matmässa i Mariebergsskogen med en massa gott. På kvällen blev det ännu mera god mat hemma hos Fredriks bror och hans nyblivna fru. Trerätters, tilltugg, vin, likör och fantastiskt fin dukning. Det var en väldigt trevlig och rolig kväll måste jag säga.
Vad som händer resten av denna söndag återstår att se. Beror på hur länge de tänker sova i soffan :)

Puss, hej.


Spenderat och socialiserat

Torsdag visade sig bli en händelserik dag.
Lagom till lunch var jag fantastiskt rastlös och ville hitta på nåt. Jag kom på att jag fortfarande hade beslag på syrrans bil som fortfarande innehöll en hel del bensin som bara skrek att få bli förbrukad. Så jag ringde syrran och frågade om hon inte hade lust att sällskapa till Edsvalla. Carlstad outlet, skooutlet och ÖoB.
Men först brummade jag till Pekås och storhandlade.

Hur som helst så var jag på jakt efter en sprits och pralinformar, eftersom jag fått en sån där dille igen. Jag vill göra chokladpraliner. Och när jag får en dille så måste jag göra det. Helst igår.
Men i Edsvalla hittade jag varken sprits eller formar. Däremot åkte jag därifrån med en jättesöt tröja och ett par skor.

Ikväll var det tjejkväll på stan med massa erbjudanden, tält och händelser. Så vi drog dit. Jag hittade ett helt set med spritsar och tvålformar som får funka till praliner. Jag träffade även på mina vänner i VF-tältet och passade på att skaffa en prenumeration. Äntligen får jag en tidning att läsa på mornarna!!

Så jag är grymt nöjd med dagen. Fick ju även spendera några timmar med syrran. Imorgon ska jag ge pralintillverkning en chans. Om jag hinner. Jag återkommer med resultat.
Nedan kan ni skåda mina fina torsdagsfynd.

Puss, hej.


Vad är jag sugen på?!

En liten sten släppte från mitt bröst idag när jag fick en lönespec från DT. Nu slipper jag oroa mig för räkningarna, i alla fall fram till nästa månad. 
 
Vilken dag det har varit idag! Underbart höstväder med mycket sol. Jag tog en lång promenad i eftermiddag. Jag hade inte haft någonting emot lite promenadsällskap iofs, men hörlurarna var ett helt okej sällskap också.
 
Jag är så sjuuukt sugen på någonting gott. Men jag kan inte komma på vad. Chips? Popcorn? Choklad? Glass? Pizza? Vin? Öl? Nää... Jag vet inte. Jag kanske bara har värmlänning-abstinens. 
 
Puss, hej. 
 
Brolle - Jag är född i en liten by
För att Mobyn var ganska fint i höstljuset idag. 

Dagarna som gick

Det blev visst inget inlägg igår. Det hanns inte riktigt med. 
Vad gjorde jag igår egentligen? 
Det blev äntligen en fika med världens bästa Emma. Det var kul att få uppdatera sig lite. Det händer ju alldeles för sällan annars. Sedan åkte jag hem till Mobyn för att kolla till en skadad pappa som hade ramlat och skadat foten. Men åka till doktorn? Minsann inte, då skulle han ju bli tvungen att åka till Mora och röntga och det var bara onödigt. Så han stapplade väl på så gott han kunde. 
Det är ju inte svårt att gissa vart jag har fått min envishet ifrån. 
Foten är dock bra svullen fortfarande så han börjar väl så sakterliga inse att han kanske borde gå till doktorn. 
 
Sedan blev det kalas i Fors hos Elin. Roligast var lille Stellan som tyckte det var väldigt spännande att vara på kalas en en massa folk. Så jävla söt unge!!
Sedan åkte vi till Flanders och avslutade kvällen med spel och öl. Riktigt, riktigt roligt och jag har träningsvärk i magen efter alla skratt. Och jag kom sist i Barn-geni. Jag känner mig sådär lagom stolt över det. 
Det bidde ingen utgång och det tackar jag för. Men jag mådde faktiskt inget vidare när jag vaknade imorse, trots att jag tyckte att jag "bara tog ett par öl". 
 
Idag har jag roat mig med att skjutsa mamma till bussen. Hon sitter nog just nu på ett flygplan till Turkiet. Och jag är inte ett duuuuugg avis. 
Sedan mötte jag upp Flanders och Elin och vi tog ett varv på marknaden. Men det var ju inte så mycket att hurra för. Resten av dagen har spenderats framför teven i Mobyn. 
 
Imorgon blir det nya tag för att börja bocka av to-do-listan. 
 
Jag och Flanders börjar så sakterliga planera en resa till Göteborg. Vi tycker båda att det verkligen börjar bli dags att åka dit snart. Det var ju en evighet sen. 
 
Nu är jag trött och känner att det ska bli rikitgt skönt att sova. Så, god natt. 
 
Puss, hej. 

Roadtrip med kusinerna

Vilken bra dag det blev idag. 
En slappmorgon med sen frukost och starkt kaffe. Sedan ringde Maria och frågade om jag ville äta thailunch med henne, Bråmå och lille Stellan. Visst, sa jag. 
När vi satt där började vi prata om Expert och konkurrsen och kom snabbt på att "man borde ju ha varit på utförsäljningen". Så jag och Maria kom fram till att åka till Mora medan Bråmå stannade hemma och var barnvakt. Med oss i bilen fick vi även Sara.
 
Trots att klockan var närmare halv fyra när vi kom dit så var det fortfarande kö för att komma in. Det blev dock inte så mycket shoppande eftersom det mesta var slut. Och tur var väl kanske det, för min del i alla fall. Maria var den enda av oss som gick därifrån med en påsa, innehållande ett Nintendo DS (som jag också skulle vilja ha, men hon snodde det sista). 
Däremot så fick jag med mig två mysiga mössor i en påse. Det börjar ju bli höst nu, hör jag det ryktas om. Och mössor kan man aldrig ha för många av! Sedan blev det en tur till McD innan vi rullade hemåt och jag avslutade kvällen framför teven med en öl. 
 
Imorgon blir det fullt upp. Malungs höstmarknad, en fika med världens bästa Emma, kakbuffé och spelkväll står på schemat. Det är banne mig stressigt att vara arbetslös och sysslolös. 
 
Puss, hej. 
 
Loosegoats - Failure
För att jag kom hem i tid och lyckades se deras framträdande i God kväll. Fantastiskt band med en ännu mer fantastisk frontare och med en nysläppt skiva som jag fantastiskt gärna skulle vilja äga ett ex av. 
 

"Jag har hissat svarta segel som ett motto, som en regel"

Nu är jag äntligen på plats på andra sidan länsgränsen i Malung
Fem minuter efter att jag hade kommit till pappa var jag fruktansvärt rastlös. Nej, nu överdrev jag. Kanske. Lite. 
Nu väntar jag bara på att alla efterlängtade personer ska börja droppa in till byn under morgondagen. 
 
Jag förstår verkligen inte hur mamma kan ha så äckligt mycket saker överallt. ÖVERALLT!!! Jag blir mer och mer irriterad för varje gång jag kliver in i denna lägenhet. Jag förstår verkligen inte. 
Här och där handlar det verkligen om att man nu måste gå längs smala passager för att ta sig fram. Vilket betyder att jag måste förlita mig på min ofantligt dåliga balans för att inte välta ner någon farbannad planta, tidningshög, klädhög eller prydnadssak. Det låter dumt men på något sätt känner jag mig inte riktigt välkommen. 
Jag lever i alla fall efter den divisen att om det inte går att ställa undan i något skåp för att detta skåp redan är proppfullt - då har du för mycket grejer. Så enkelt är det. 
 
Nåja, nu är klockan över midnatt. Vilket betyder att det inte blev något inlägg under torsdagen. Men det får jag (och du/ni) helt enkelt leva med. 
 
Nu ska jag i alla fall försöka sova. Imorgon hoppas jag få hänga lite med kusin Maria och lille Stellan
 
Puss, hej. 
 
Hovet - Svarta segel
För att den skrålades ordentligt i bilen på väg över gränsen idag.

Ytterligare nya känslor

Jag förstår inte hur man kan sakna någon så mycket. Det var knappt ett dygn sedan vi sågs senast men det känns verkligen som en mindre evighet. Det är ju löjligt.
 
Det blev ingen hemfärd till Malung idag. Klockan var alldeles för mycket när jag vaknade idag. Jag måste ha stängt av klockan i sömnen för jag har inte ett minne av att den har ringt. Jag vaknade inte ens av den dörrsmällande grannen som alltid får min lägenhet att skaka runt 07.30. Nada. 
Nåja, det blir helt enkelt imorgon istället. 
Jag har även fått veta att Flanders och Elin kommer hem. Kul! Då får jag äntligen höra hur det går med husinflyttandet och fixandet, och om de har inrett min skrubb än. Dessutom ska Elin bjuda på kakbuffé och kakor säger jag aldrig nej till! Det VAR verkligen en evighet sen jag träffade dom. 
 
Så till någonting helt annat:
I helgen berättade mannen att han tydligen har fått en beundrare. (Detta är verkligen inte så konstigt eftersom han är en sån underbar person. Vem skulle inte bli löjligt kär i honom, liksom). 
Hur som helst så ville han berätta det eftersom han tyckte att det vore bra om jag visste om det. Men jag blev sur och sa att jag inte ville veta eftersom jag blir så osäker på mig själv då. Men han berättade i alla fall och kallade mig sedan svartsjuk (och att det kändes bra för att det visade att han verkligen betydde nåt för mig.)
Jag blev stött när han kallade mig svartsjuk men sedan dess har jag funderat på det. För det är väl det jag blev, antar jag. Svartsjuk. Även om det handlar om att jag blir osäker på mig själv och funderar på om jag duger och om han inte skulle klicka bättre men den där tjejen. Men det är konstigt. För jag har aldrig någonsin sett mig själv som den som blir svartsjuk. Det är en jättekonstig känsla som jag aldrig har stött på i dessa sammanhang tidigare. Ytterligare någonting som känns nytt med denna mannen alltså. Men frågan är ju om det är bra eller dåligt. Jag vill ju verkligen inte vara den där svartsjuka typen. Jag önskar helt enkelt att jag inte visste om det. 
 
Nu ska jag läsa några sidor i min underbara bok, sedan sussa sött och se till att komma upp i tid imorgon. Jajjamensan! 
 
Puss, hej. 
 
Lars Winnerbäck - För dig
Bara för att. 
 

Inlägg numero dos

Här kommer veckans andra inlägg. Än så länge verkar ju utmaningen funka :)
 
Jag blev kvar i huset längre än det var tänkt. Men det var så mysigt! Full fart med två gullungar på dagarna och mys med mannen när tillfälle gavs. 
Dessutom gillar jag när jag har en ursäkt/anledning till att få titta på en massa barnfilmer och tecknat. Idag har vi sett på Peter Pan. Igår Ice age 3 :P
 
Nu är jag i alla fall tillbaka i Karlstad. Tanken är att jag ska åka till Malung imorgon. Men egentligen så har jag ju ingen direkt brådska dit, så vi får se hur jag gör. Hur som helst så måste jag åka förbi Molkom och hämta en förbannad resväska som ska med hem till mamma. 
 
Sedan jag kom hem har jag städat lite efter helgens festande och sedan legat i soffan och tyckt synd om mig själv med magsmärtor. Och abstinens. 
 
Så det var inlägg nummer två. Speciellt intressant? Njee, men inlägg nummer två trots allt. 
 
Puss, hej. 
 
Brolle - Faller du faller jag
För att den gick på repeat i bilen hem från Värmskog. 

Utmaning till mig själv

Jag har en utmaning till mig själv. Minst ett inlägg per dag i en vecka ska det bli. Allt för att försöka skaka nåt liv i den här gamla bloggen och få tillbaka skrivarlusten. Hur låter det? Klarar jag det?
 
Just nu sitter jag i ett hus i Värmskog. Fredrik och barnen är ute och åker fyrhjuling och det är tänkt att jag ska skriva en jobbansökan. Men ams hemsida har "interna fel" så jag kommer inte åt någon annons. Frustrerande! 
 
Helgen har för övrigt varit mycket bra. I fredags blev det slappkväll i Karlstad med Fredrik, god mat och en flaska vin. Under lördagen blev det ett besök på Tjurruset i Karlstad för att hejja på syrrans sambo och hans kompisar. Och vilket underbart väder det var! Senare blev det Tjurruset-fest med förfest hos mig och sedan en fortsättning på Pitchers. Trevligt, trevligt. 
Ännu trevligare blev det när Fredrik dök upp på Pitchers efter sin fest på Ankan
Gårdagen bestod av slappa deluxe innan vi tog Gula faran och rullade hit till huset. Jag borde egentligen vara på väg hem nu och fixa med allt jag har att göra hemma. Men jag trivs så bra här så jag hänger nog här en stund till. 
 
På onsdag blir det nog en tripp hem till Daaaalarna. När jag åkte hit till Värmland så packade jag kläder för en helg. Det var snart en månad sedan. Så det är hög tid att åka hem och hämta lite kläder. Tänkte att det var lika bra att passa på att åka hem nu eftersom det ändå är marknad till helgen, då finns det ju iaf någonting att göra. Plus att jag har en lillkusinen där hemma som snart tjatar hål i huvudet på mig att jag ska komma hem. 
 
Nu ska jag ge ams ett försök till. 
Men som sagt, minst ett inlägg per dag. Deal! 
 
Puss, hej. 
 
3 doors down - Beliver
För att den är smått beroendeframkallande.

Skulle kunna säga det tusen gånger om

Jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen. 
Jag är tokkär!!
Jag är väl medveten om att jag har sagt det tidigare. Men denna gång känns det verkligen annorlunda. På ett så bra sätt. På något sätt får han mig att känna mig så bekväm. Jag blir alldeles förvånad själv.
Denna karl alltså!!
 
Dock är det ju fortfarande en aning komplicerat och det fattas fortfarande puzzelbitar som ska falla på plats innan jag kan känna mig helt tillfreds med vardagen. Men detta är en mycket god bit på väg. 
 
Puss, hej. 
 
Top cats - The king
För att jag bara vill hoppa runt och dansa
 
 

RSS 2.0